Friday, July 29, 2011

Tips Duit dan Kawan

Pernah kau mengalami kawan kawan pinjam duit?

Tengah sesak dia datang carik kau pinjam duit sekian sekian. Dengan setinggi gunung janji manis akan membayar balik secepat mungkin. Tapi bila kita mintak banyak pulak alasan yang dia bagi. Pernah?

At last, sampai ke sudah tak bayar bayar. Patut ke, kau yang tukang bagi pinjam berasa segan untuk meminta hutang. Si peminjam wat dunno macam takde pape yang berlaku.. Dunia hari ni dah terbalik agaknye.

Ini stigma berkawan yang sampai hari ni kalau cik dengar rasa nak ketuk je kepala kawan amek kesempatan tu. Kau kalau berhutang bayar la cepat. Demi duit sanggup putus kawan kann. Sanggup mengelak dengan seribu satu alasan kann..

Ini tips yang cik nak bagi. Kepada perempuan perempuan di luar sana. Cik tau jiwa korang ni selembut sutera. Bila kawan2 dalam kesusahan, kau dengan lembut hati ingin menghulurkan bantuan.

Kalau orang datang kat kau mintak pinjam;

1. Kau kena kaji dulu karektor dia tu camane. Berapa lama kau dah kenal dengan dia.

2. Agak agak dia boleh bayar ke tidak kemudian hari.

3. Berapa peratus kepercayaan kau terhadap dia?

4. Tanya kenapa nak pinjam. Dan selidik alasan yang diberi. Betul ke idak!

5. yang penting berapa banyak amount yang dia nak pinjam.

Lepas tu kalau percaya, hati kau sebulat suara nak tolong.. baru hulurkan uwang.

Sebab, ramai yang cik jumpa.. kawan makan kawan. Bab bab duit ni boleh carik gaduh. Kau taknak tambahkan lagi masalah yang ada kann.. Baik kau avoid benda benda yang tak perlu berkaitan kawan dan duit.

Tapi sifat cik, kalau kau ada hutang. aku tak kesah la nak tuntut. Kau jangan ingat kau ada hutang, aku PENYEGAN mau tuntut. Kau silap besar la..

Pengalaman sebelum ni mengajar cik erti BERKAWAN yang sebenar.. Mostly yang liat bayar adalah kaum adam. Jadi to those out there. Baru kenal lelaki sehari dua jangan bermurah hati sangat hulurkan duit kau. Demi sayang Demi cinta.. Sanggup ku harungi lautan api..Walau segunung duit sanggup ku beri...

Cit poddah!.. takde nye pengakhiran yang gembira.

Satu je la..dah ada ikatan keseriusan, kau nak golok bergadai pun apa de hal.. Tapi takat kawan kawan je baru.. Jangan harap kau merasa joli duit aku.. Biasa la dunia.. Ramai yang mengambil kesempatan untuk HIDUP..


Pesanan Khidmat Masyarakat


Wanita + Internet = E.M.O.S.I


Pagi tadi usha facebook sat. tengok wall ada pape status menarik tak. Tiba minah sorang tu up ayat camni

'hubby baru balik keje, n surprise..dpt bunga, huhu. thanks laling..  i love u.. mmuaxxxs =)'


Soalan pertama yang cik nak tanya.. MOTIP, kau paparkan status camni;..
a) Adakah hubby kau tiada fon untuk berterima kasih secara personal kat dia? atau,
b) Adakah kau nak tayang kat semua yang hubby kau romantik yang amat? atau,
c) Adakah kau first time dapat bunga eksaited yang amat?..

Ini bukan bersifat jeles. Cik tak dengki langsung kau sudah bersuami. atau jauh sekali jeles akan kebahagiaan orang lain. Tapi kenapakah kau paparkan kegembiraan yang pada cik bersifat peribadi ini untuk paparan ramai?.,..hmm

Begitu jugak kepincangan dalam hubungan. Kau tengah marah kau up status mengarut ngarut. Then ramai lah member member komen. Selang 2 3 jam, perasaan marah dah reda. Rasa menyesal then DELETE status emosional tu. Dah terlambat wokeh. semua kawan kawan kau dok ngumpat kau kat belakang tu. Diorang dok gelak gelak lagi kau berantakan bagai...Kau tak rasa bukak butang baju tayang dada kat orang ke? kau tak rasa bersalah ke kat pasangan? hmmm

Dan mostly yang buat ni, wanita. Wanita. Emosi. Nafsu. Seiring... Wahai wanita. Boleh tak kau jangan jadi hamba FACEBOOK. Laman sosial sebegini melalaikan. Sila berhati hati dalam meluahkan perasaan anda. Dan bukan semua benda kau boleh share dekat internet. Ingat, kawan dan musuh berlegar keliling kau tanpa kau sedari. DONT U REALISE THAT...

Bukan semua orang GEMBIRA melihat keBAHAGIAan kita.. Dan bukan semua jugak SEDIH melihat keSENGSARAan kita.

So Watch what you type for...

Keputusan


Pagi Jumaat.. Hujan gerimis.. suasana redup.. Tarik selimut lama lama lagi best nih..

Tapi hari ni menjadi titik sejarah dalam hidup cik.

Pertama kali dalam hidup menghantar surat resign secara rasminya.

Dengan berbekalkan tekad. Cik dah bersedia tempuh benda baru dalam hidup.. well yeah.. sedikit sebanyak akan merubah cara cik berfikir, mematangkan diri, menghargai masa di tempat baru nanti.

Ala, rileks la..semua orang akan punya fasa dalam hidup. Pedehal takat tukar keje je kann.. Bukan tukar keluarga pung.. deh!!!

Cik dah bersedia. lepas raya la tapi.. hahahaha

Apa pun cabaran, bolos saja dinding itu... yeahhhhh!!!!!

* Apehal pepagi ni jiwa motivasi lak.. alahai labu

Thursday, July 28, 2011

DAIFUKU

Korang ni tak suke habis baca kannn.. banyak lak komen pasal daifuku ni. korang scroll sampai bawah tak ha...?

Lepas tu Kan cik suruh google.. korang malas ek.. haish

Nah resepi DAIFUKU..

tepung pulut
any chocolate sebagai inti
tepung ubi (potato starch)

cara sediakan;

Uli tepung pulut. letak garam sikit n air. Jangan keras sangat. nanti liat yang amat.

buat bulat bulat macam buah melaka/tepung gomak. pastu letak inti kat tengah (makesure chocolate tu keras. lembik payah lak ko nak gentel)
kasi bentuk leper sikit.

Dah siap ko masuk kat air yang tengah mendidih. Dah masak dia akan timbul naik ke permukaan periuk.

Kau angkat letak jarak jarak dalam pinggan. kasi dia sejuk sikit. Jangan letak rapat. naik dia jadi kembar siam. melekat.

Pastu potato starch kau goreng sikit atas kuali tanpa minyak. Orang kata sangai ke sagai tah.

then kau golek golek kan daifuku tu dengan tepung. tujuan tak bagi melekat je. Kau jangan dok setempek tebal pulak.

Nak cantik lagi kau hias la apa yang patut.

Inti ikut citarasa. Nak letak butter pun boleh. Jadi DAIFUKU versi rotiboy.. oh, macam sedap la pulok. leh try nanti. Tapi coklat sedap lar.. melting,

~jangan masuk peti ais. nasi keras keletung. Liat yang amat. Gigi kau pun boleh patah tahu

Ok, good try kepada sesiapa rajin

bye

Kuning Merah


Kalau diberi pilihan antara Kuning dan Merah.. Cik still pilih MERAH.. Tapi kalau diberi pilihan game malam ni sape menang. Menang tak tau sape. Cik akan sokong Malaysia.  Tapi pada masa sama bagi moral support kat Singapore sekali..

:D

Memandangkan Apek turun jaga gawang malam ni. Hope dia tak mem-BATU-lah tengok bola masuk jaring.. memandangkan hal peribadi dia tersebar tak hengat sekarang nie.
'Apek! Focus Focus Focus.. Mata tu ke depan.. Jangan jasad je kat situ. Hati melayang kat perempuan..' ceh!.

Safee sali.. You ingat pesan i kan.. You jangan terpedaya dengan omputih2 singapore tu. Diorang tinggi besar je. Import je leh diharap. Masalahnye terror ker?.. You sepak je banyak kali. Good try sabtu lepas.. Do your best wokeh!

Dan dan dan

Malam ni jom kita perhati bontot bontot player.. Auwm..
Sabtu lepas pakai jersey biru seluar putih kann.. Ouch.. sangat seksi you..
 i suke perhati..
hikhik

tapi malam ni jersey kuning.. Marilah sama sama kita mengauwm...

Auwm.....grrr!

* Mode sangap lagi..

heh!


BOLA ITU BULAT..apa pun keputusan harus redhoo


karipap Dah Mai


Holla...

Say hi to KARIPAP..

Pagi ni bawak segerombolan kawan baik.. karipap... 

1st komen yang cik dapat... "PEDAS"..

Aah, memang.. sangat bermasalah dalam masakan sebab 'tak reti tak masak pedas'.. thats the problem i face off..

So later on, kena carik suami yang makan pedas ah.. kalau tak, dia akan cirit birit once makan masakan cik.. 

Cane korang makan benda tak pedas weh?. heaven ke dunia ni tanpa cili.. cik wajib ada cili. Lagi pedas lagi Heaven. Pedas yang mencapai kriteria cik adalah pedas sampai berpeluh peluh.. Fuhfuh, semangat cili membara..

Bye

~ko jangan buat ayat "abu ______ ibunya di dapur".. 
                                      " abu mengaripap ibunya di dapur"

satgi cik lesing karang.. Kumpulan Balas ah ni. Dah karipap jadi bahan lucah.. cis!






Wednesday, July 27, 2011

BeautifulNara


Bercakap tentang DAIFUKU, ada resepi cik link kan kat entry tajuk DAIFUKU CHOCOLATE. so sape nak buat tu boleh lah klik klik klik. takmo malas malas ar. Nanti punggung makin besar. Cik pun try and error jugak. Kau improvise je apa yang ada. jadi je..

Eh, Tadi boring yang amat tau. Cik terklik beautifulnara..TER yea. Jangan salah paham. Apa kelas baca gosip artis ni. Bagi virus kat otak ngan kumpul dosa kering. Ada je nak berkata kata dalam hati. Si Jimmy Shanley tu. Hah, kan dah cakap awal awal haritu.. pe kes kau nak bukak hal rumah tangga bagi satu Malaysia tahu. kan dah kena batang hidung sendiri.Rasakan bini kau pulak buat press conference.. KAU MALU tak?!

Ouw, wedding noh hujan sangat awesome. Pengantin yang tak posing-buat-buat dihari bahagia mereka. Begitu jugak dengan Farah breep breep. Pun nice jugak. Sape lagi sorang tu. Nurul Syuhada Nurul Ain.. wah wah wah, sepadan ngan suami dia tu.

Tapi yang tak boleh blah seMemey Suhaiza dengan Norman Hakim... Loh, baru nak announce nikah ke? bukan dah KAWIN ke diorang. Eh?! pasangan basi. mueheheh!

Tapi Tapi Tapi,,,, sape Zarina Anjoulie Lavocah tuDia artis ke wei.??? Muka tak komersial pun.
Macam manusia bese jumpa dalam tren je wei. Kenapa sampai announce tunang pun bagitau kat BeautifulNara..Aish! tak kenal la artis sekarang.

Kalau kau tension hidup kat ofis tu. Rasa dah lama tak korek cite artis Malaysia. Rasa nak gelak gelak dengan life artis. Kau baca la gosip artis. Ke tak payah tips ni kerana kau baca hari hari untuk menjaga tepi kain artis. Opps! terasa sudah!

muehehe!







Lelaki Mati Hidup Semula


JOHANNESBURG, Afrika Selatan - Seorang lelaki mendapati dirinya berada di dalam peti sejuk sebuah rumah mayat apabila tersedar hampir sehari selepas keluarganya menyangka dia sudah meninggal dunia, kata seorang pegawai kesihatan.
Jurucakap jabatan kesihatan, Sizwe Kupelo kelmarin berkata, lelaki berkenaan tersedar pada tengah hari Ahad lepas, 21 jam selepas dia dibawa ke rumah mayat berkenaan selepas keluarganya menyangka dia sudah mati akibat serangan asma.
"Kakitangan kami memeriksa tubuh lelaki itu dan mendapati dia tiada nadi atau degupan jantung," kata pemilik rumah mayat itu, Ayanda Maqolo.
Namun, hampir sehari selepas pekerja rumah pengebumian itu memasukkan lelaki itu ke dalam peti sejuk mayat dan menguncinya, mereka terdengar seseorang menjerit meminta tolong.
Magolo yang ketakutan, bertindak menelefon polis. Mereka kemudian membuka peti sejuk mayat itu dan mendapati lelaki tersebut masih hidup.
"Lelaki itu kelihatan pucat dan bertanya bagaimana dia boleh berada di situ. Dia dihantar ke hospital untuk pemeriksaan sebelum dibenarkan pulang," kata Magolo.

~ Gilak la. Kalau cik keje rumah mayat tu. Takdenye nak bukak tengok si mati. Si mayat tu mati kerana asthma? erk! apakah?..

sihir voodoo kot.. tu pasal hidup balik

ngeri!

Daifuku Kuasa Dua


Semalam kali kedua percubaan membuat kuih Jepun..

bahan bahan

Tepung pulut yang tiada dijual di Jusco.. Di import dari Siam


Inti Paling heaven.. lalalala


Hasilnya.... gilak sedap


Segerombolan Daifuku


Di Salut dengan kuaci (flavour hosmet)

Ini ini sangat heaven.. Bila benda ni berada dalam mulut serasa berada di negeri Jepun sebelum Tsunami..


Mueheheh!

~ ok, petang ni nak buat karipap pulak..


Tuesday, July 26, 2011

Daifuku Chocolate


Ada kawan kawan yang dedahkan cik dengan makanan jepun. Antaranya sushi.. Dalam banyak banyak sushi. Cik suke makan kacang peas tu je. Peas yang still dalam sarung dia tu. Makan cicah wasabi+kicap.. perghhh sedap sey.

Lepas tu cik memang gila gila green tea. Dan green tea restoren jepun haruslah kaler hijau. Baru bersemangat nak minum kannn.. Tapi haritu cik beli green tea cap LIPTON. Kaler dia macam kaler kencing kucing.. Siut tak selera nak teguk pun.. At last cik beli balik green tea kat COSWAY.. dulu dan kini sama je cap yang cik minum.

Lagi kegemaran cik dari kedai jepun ni, cik sukeee sangat MACHA aiskrim. Dah kalau air green tea pun cik suke. Inikan pulak aiskrim.. lagi kebabom flavourate la kannn. Dalam aiskrim tu dia letak pes kacang merah. Tapi tak IN sangat. sebab keras keletung pastu manis yang amat lak tu.. Tapi tapi tapi.. atas aiskrim tu dia letak DAIFUKU... oh mak ai.. heaven nye.

DAIFUKU ni kuih jepun. nama omputih dia RICE CAKE.. kalau kat Malaysia ni dia supe tule macam buah melaka/onde onde.. takpun macam tepung gomak.. berasaskan tepung pulut. Inti dalam dia letak kacang merah. Kalau taruk peti ais lagi sedap. Cik suke kuih kenyal kenyal nih..hikhik.. kenyal kenyal lain pun suke jugek. muehehehe!

Masa gila daifuku ni, cik selalu beli kat 7-E.. cap SWEETIE.. cik suke yang inti coklat dia..


Ada 6 bijik dalam dia. Ini gambar cik google. 4 bijik tak tau dia jual bape. tapi yang 6 bijik harga dia RM4.80.

Dan memandangkan cik gila gila dengan kuih kenyal ni. Cik berhajat untuk buat sendiri berdasarkan resepi google. So jumpa resepi nie daifuku-mochi . Dan memandangkan suke coklat. Jadi cik beli coklate hershiys dark choc sebagai inti dia. biar rasa pahit pahit sikit. Dan lupa nak beli tepung ubi. So cik improvise dengan gula icing.. konon nak cover rasa pahit coklat and tawar tepung..

Maka terhasillah....


Gula mencair ini lah jadinya... so kena tukar nama. Dah jadi DAIFUKU SIRA.. sebab ngelenyir sekali gula tu mencair..

Nak tak nak kena gak cari tepung ubi. Baru jadi DAIFUKU jepang.. So esok cik nak try lagi skali..

kalau masuk peti ais lagi heaven. Inti dia dah keras. Rasa dia ala ala kau makan choclairs cadbury..
bley?!

~ Punye susah nak carik tepung pulut. Sampai kat Jusco IOI mall cik terjah. Eh, apesal jusco tak jual tepung pulut ek? pekerja Jusco sila jawab pertanyaan cik nih..

Monday, July 25, 2011

Roti Tisu


Dah alang alang cite pasal nafsu tengah membuak ni.. meh cik cite pengalaman bersama roti tisu.

Kau kenal ke roti tisu?


Berbagai bentuk sebenarnye. Bergantung pada kreativiti mamak tebar roti tu. kadang dia bentuk lonjong je. tapi ini bentuk normal sebuah roti tisu..

Dalam banyak banyak roti tisu cik pernah test. Kat MAMAK VILLAGE sungai wang je paling terbaekkk!.. Tidak boleh ditandingi di mamak lain..

Apa yang cik pentingkan adalah teksturnya yang garing dari muncung sampai bawah, kurang gula (kalau takde gula lagi bagus), butter sedap, plus makan dengan kaya.. PErghhhhh... kau akan enjoice menikmati Roti tisu ni sambil mengumpat.

Kau jangan cuba kat NZ curry house.. dia buat lemau.. Jangan cuba kat kedai mamak takde brand.. pun buat hampeh jugak. Pastu letak curry. Ape daa. Roti tisu ni garing plus manis lagu suh cicah dengan kari ke. Teman terbaik dia adalah kaya wokeh.. nice n sweet.. just nyummy...Semua tu hanya ada kat MAMAK VILLAGE (promot lagi. takde persen pun diorang kasi. jangan risau)

hahaha.. tapi satu je la.. roti tisu ni susah nak habis. pasal besar n garing. kau penat nak kunyah. Kalau kau order ni makesure tukang makan dia lebih dari sorang. Pastu diselangi dengan mengumpat. Lagi nice. Tapi kepada kaki makan. Roti ni bukan pengenyang perut kau..

roti tisu...ahhhh roti tisu... * mode sangap..

hahahahaha

BerNafsu Syaitonnn


Masuk hari ni genap tiga minggu nafsu makan cik sentiasa whats UP whats UP..

Fuhfuhfuh, jangan tanya cik makan apa.. Cik makan bagai sebuah kereta..keje telan minyakkkk aje..

Nasik? apa tu... kegorengan? apa tu... Semua cik bedal..

Aiskrim.. lagi la cik pantang.. pantang jUMPE..
Sweeeetttt kepada diri sendiri..

Sebab kenapa berat tak DOWN; DIET yang WARM WARM CHICKEN SHIT...
ouw shit sangat..

Entiti berada dalam kepala otak dan hati cik sekarang ni..,, ,setan setan setannnnnnn
syuh kau dari sini
(A)

(B)

Cari beberapa setan bersembunyi di dalam gambar B. gambar A original picture. sila sila...

muehehe!

Penantian


Cuba fikirkan dalam hidup kita ni berapa lama masa kita ambil untuk menanti sesuatu..Selepas di lumpsum keseluruhannya adakah 1 Tahun, 5 tahun, 10 tahun Atau seluruh hidup kau hanya dihabis untuk menunggu..

Adakah benda yang anda nantikan itu sudah cukup usahanya, penuh dengan kesabarannya, Sudah cukup keredhaan.. dan yang paling penting time menunggu tu adakah tunggu dengan penuh keihklasan atau penuh dengan sumpah seranah marah marah..

Aish, jangan begitu tuan puan hadirin sekalian. Anda perlu belajar untuk bersabar. Setiap benda yang lambat datang kat kau tu hanyalah satu ujian dari Allah..

So sementara kau menunggu durian gugur tu.. Kau kena belajar chill k.. Dan cik pun tengah belajar menjadi cool..asyik asyik hot je.. boring. telur rebus pun boleh masak tahu..biar cool, lepas ni boleh makan aiskrim pulak.

Setiap benda yang berlaku tu ada hikmahNya..

So CHILL k


Friday, July 22, 2011

Jadi Nombor 1


Hari tu tengok MHI, adi putra datang promote buku tips maths dia. Alah, budak yang dulu bising satu kampung terror math dari kecik tu. Umur 6 tahun dah masuk UNISEL ke ape tah. Sekarang Adi ni dah 12 tahun.

Dalam MHI tu, diorang jemput budak sekolah satu bas dengan cikgu cikgu datang nak tengok ceramah si Adi putra ni.

Si Adi ni tunjuk jalan kira maths kat whiteboard. Antara tips tips yang dia bagi tu ada tips dipanggil Sungai, Gunung,.. Bukuit bukuit.. ape lagi tah.. Dengan tips tips tu, pengiraan manual maths jadi mudah. kau tak payah pening kepala jawab exam nanti. (kalau kau takleh pakai calculator saintifik)

Lepas tu Adi cabar budak sekolah ni jawab sama soalan yang dia jawab. Tengok siapa lagi pantas... Last last cara tradisional tu jugak yang siap jawapan cepat.

Lepas tu adi putra cakap 'Saya masih baru dengan cara nie. Kena ambil masa sikit siap'...

Ouw, pandai la kau counter back yea. maknanye tak payah la jual buku tu. Memandangkan cara yang kau create tu pun kau belum betul betul paham. Camne nak ajar orang pulak, kannn.

Satu je la, Kalau pun kau expert extraordinary dalam maths. Kau dapat tawaran berkolaborasi dengan pakar pakar maths kat Universiti. Kalaupun kau punya cekal minda..

Perlu ke cakap menongkat langit. Perlu ke sambil tangan masuk poket seluar. Perlu ke silangtangan kat dada semasa bagi ceramah tu. Cara dia bercakap toksah cakap la. Cik yang dengar ni, mula mula nak admire. Sekali cakap berlagak habis habis. yang pengacara pun nampak 'lost of interest' tapi macam terpaksa layan. Serius!

Pada cik, ayah dia create seorang anak menjadi poyo. Yea, dia berjaya create seorang anak yang pandai. Bakal menjadi pakar maths yang berjaya. Nombor 1 dalam semua bidang. Tapi kalau tak di tanam sifat bersederhana. Sifat down to earth. Cik rasa dia takkan pergi jauh.

Kau ingat tak Sufiah Yusuf. tak ingat sila baca rentetan ni;

Anda masih ingat dengan seorang budak comel kelahiran Malaysia yang telah menggemparkan Malaysia apabila telah berjaya memasuki Unversiti Oxford pada usia 13 tahun. Itu adalah cerita pada penghujung 90-an yang lalu. Kemudian Sufiah telah hilang dari Universiti pada tahun 2000, iaitu ketika berada pada tahun tiga dan ketika berumur 15 tahun.

Pelbagai cerita dan kontroversi yang timbul selepas itu. Dan baru2 ini, akhbar tabloid yang terkemuka di Britain iaitu News Of The World telah berjaya menjejakinya. Dan dia kini bukan lagi seorang pakar matematik, tetapi telah berubah menjadi seorang pelacur. Bila aku membaca berita itu, aku sungguh sedih. Otak yang cerdik, akhirnya berkesudahan di lembah yang hina. What can I say. That's life!


Sudah punya contoh pun.. Lu pikir la sendirik.

Apa yang cik nak relate kat sini. Kalau pun kau rasa hidup kau dah cukup PANDAI, BAHAGIA dan KAYA.. Dalam pada kita bersyukur nikmat kurniaan Allah tu. Jangan sesekali duduk dongak langit je. Pandang pandang sikit kat tanah.

Pada cik la, tak rugi kau sentiasa tengok ke belakang. Tengok ke bawah. Atau tengok masa masa silam kau selagi itu dapat mencari kesederhanaan dan sifat tak lupa diri. Dalam kita terus jalan ke depan. Dok depan sekali pun kau nak kejar apa kann. Kau takde kawan punye.. Kalau setakat kejar pangkat, glamar, Harta kekayaan.. gerenti kau takkan pernah rasa puas..

Hidup hanya sekali, Jangan rasa dunia ni kita sorang je NOMBOR SATU!


~ Tazkirah tuk hari Jumaat

Thursday, July 21, 2011

Mr. Popper's Penguins


Semalam nak tengok transformer. Tapi time dia lewat sangat pulak. So layan je cerita ni.

Kau jangan gelak. Cik belum tengok Transformer. Memang dah tertinggal ketapi pun. Cite tu dah basi kannn. Ada kang layan CD cetak rompak je. Masa tak mengizinkan. :(

Cerita Jim Carrey ni kau akan rasa E eh, tua dah hero THE MASK ni. Nampak kedut kedut di muka.. Tapiiiii... lawak still mantap. :) tidak mengecewakan.

Cerita sesuai untuk keluarga. Boleh bawak budak budak yang suka penguin comel

Ada 6 ekor penguin yang ayah Jim Carrey bagi sebagai souvenior.

Yang 1st sampai dia panggil KAPTEN, sebab dia sampai dulu by pos.

Yang lain lain pos kedua.
LOUDY - Suka menyalak (penguin menyalak ke?),
STINKY - suka kentut,
NIMROD - Jalan asyik terlanggar dinding,
LOVEY - Jantan gila seks. Sampai 3 dari penguin ni bertelur. hahaha. sweet. dan
BITEY - suke menggigit orang.

Diorang ni comel. Walau pun muka sepesen tapi kau boleh recognise diorang berdasarkan personaliti masing masing.

Jalan cerita kau boleh agak dari awal sampai ending. Kau nak gelak gelak release stress boleh la cite ni. Tapi kalau mengharapkan action, sound effect takyah buang duit ah.. beli CD je. tak pun tunggu setahun lagi. Confirm masuk tv slot MEGAMOVIE..

:)







Mamat Mental Punya Kisah


Tadi kan. Cik nak keluar dari toilet. Luar pintu toilet ada perempuan india dari company sebelah nak masuk. Lepas tu ada mamat mental lalu nak pi toilet lelaki kat hujung sana. Space Lorong ni kecik je. Kalau badan slim tu boleh la dua orang jalan bergandingan pimpin tangan rapat rapat.

Dalam pertembungan simpang 3 ni. Mamat mental hampir terlanggar cik. hampir yea! Sikit lagi dia dapat rasa dada cik. Euw..Cik dari dalam toilet, mana nampak sape lalu lalang luar toilet kann.  Dia ni jalan menonong je. Kalau laluan dia tu, takdenya nak berhenti bagi laluan kat orang lain. Jalan dia jalan dia ah..laju menusup. Tadi cik terperanjat tahap 'Anjat Boboi!!!'. Jantung dup dap lagi ni sampai sekarang. Kalau dia dapat rasa badan montok cik ni.. apakah?..ah takmau pikir.

Yang India ni tadi, Siap membuntangkan mata pandang cik. Lepas tu dia senyum simpul. Boleh agak kot apa yang cik rasa tika tu.

Mamat mental ni kann, kalau jalan tak dengar derupan kasut pun. Tup tup dah ada kat sebelah. Siut, macam hantu. Kau kalau ditempat cik, kau akan rasa dag dig dug la bila berhadapan dengan mental ni.

Ada kes haritu. Dia masuk tempat solat perempuan. Dia boleh masuk, bukak pintu, pandang orang lima saat, carik kotak rokok kot ada belakang pintu. Lepas tu dia keluar. Hei, tak nampak ke ni, perempuan 2 3 orang tah tengah free hair ke, tengah solat ke, tengah betulkan kain ke. Melulu je masuk. Sebab tempat ni kadang kadang port dia merokok.

Kalau tengah buat keje tu. Pandang orang macam ni. Dia akan toleh kepala dengan sekali badan badan kat titik fokus. Duduk atas kerusi so dia akan pusing kerusi sekali. Tenung lama lama benda yang dia nak pandang tu sampai orang perasan. Kalau orang tegur, Selang 5 saat baru toleh balik buat keje. Lima saat tu lama yea. Seakan hililintar menusuk kalbu si mangsa. Mata dia terpancar takde perasaan bersalah wokeh. Cik bajet refleksi badan dia ada shot sikit. Tindak balas lambat ke atas haba. huhu

Kadang tu dia gelak sorang sorang. Apa dia teringat adegan panas malam tadi kah?.. For your info. Dia tak kawin lagi. Kalau berminat boleh email dia usha line. hahaha.

Tekan keyboard pulak macam tengah penyek penyek plastisin. Punya bersemangat sampai hentak hentak. So cik bajet dia sangat focus dalam pekerjaan.

Kalau dia bosan, dia akan goncang botol air mineral. Takpun tepuk lutut sendiri berulang kali. Takpun bergendang atas meja.  Cik agak dia ni stress kot keje ofis yang senyap sunyi macam nie. Perlukan bunyi bunyian tuk hilangkan tension.

Orang keliling dia hanya berjaga jaga je ni. Kot la dia mengamuk tak terkawal. Takut jugak kann. Cik doakan dia makan ubat mengikut jadual (kalau dia makan ubat la). Takut sangat kalau kalau meroyan dia ni datang. Tah apa lagi lepas ni dia nak buat.. fuhfuh


~ Mode ketakutan

Wednesday, July 20, 2011

Dilema Ofis Mental Lagi


Dilema berkenaan ofis lagi.

Cik kann. Kadang kadang berbelah bahagi untuk move forward ke company lain. Kadang rasa best sangat keje sini.

Kalau dengan orang orang kat sini. Cik bahagia. Sebab, makcik kerinting tu dah resign. Oh sangat bahagia wokeh. TerKecuali mamat mental. Ini kes tak settle settle lagi. Dengan staf lain tiada isu berbangkit. Best sangat.

Big boss pulak suka buat lawak. Kau tau je la macam mr.bean kann. Ada je nak pekena cik. Tadi tengahari dia tangkap cik tengah makan aiskrim. Dia kata 'omg, u crash ur diet. ice cream got a lot of chemical u know!'. Dia sergah kaw kaw punya. Cik cakap la stress..haha.

Pastu cik pindah meja sebelah. memandangkan old staff berhenti. So, boleh la sikit menjarakkan diri dari mamat mental. But still rasa mengerikan. Sebab sekarang cik boleh nampak dari ekor mata mamat mental tu mengereng telek cik lama lama. Oh., ngeri tahap cipan. But then big boss datang cakap ' U always want far away from me rite!" haha, macam berscandal pulak kann. ok.. cik ni kan dah macam secretary dia. cik senang cara dia layan staff. be nice always.

Dan.. staff kat sini. Yang seangkatan dengan cik semua sekepala. Even time keje semua senyap sunyi. Kalau nak borak time lunch je la. Tapi cik dah anggap diorang ni macam kakak adik tiri semuanya. boleh buat lawak bodoh.

Antara kelebihan ofis ni yang jarang ada kat ofis lain.. dress code suka hati. Kau nak pakai jeans ke, skirt pendek ke, baju singlet ke..sume on. Tapi kalau client oversea datang akan diberitahu by email suruh dress proper. Save duit baju kat situ. Baju keje Baju jalan = sama

Lunch hour tiap hari sejam kann. tapi cik boleh buat dia jadi 2 jam. Hari hari.. sape nak bagi weh. Dan memandangkan takde punch card. kau boleh datang keje suka hati. Nak datang kul 9 pun takdak hal. walaupun ofis hour 830-530. Lunch pun suka hati.Pastu Balik awal, selama ni tak la suka hati. 530 sharp blah dari ofis. watpe nak OT2 bagai ni. TIADA KEPENTINGAN.

Tak akan ada sape marah kau. Kau akan duduk tempat kau sampai balik. Pape interaksi by email. Takat mana je la marah bos melalui ayat kann.. So telinga tak panas.

Youtube, Blog, YM, Facebook, dan seangkatan dengannya boleh bukak all the time. So pandai pandai la nak sorok dari staff baru. Kalau cik, lagi kata takleh bukak. Lagi cik nak bukak. So time keje boring boring tu invite satu ofis lepak kat FB.. Jom kita mengumpat. Muehehe

Cumanya, cik stress tentang gaji and benefit. Instead of keje rileks. Padah kemudian hari kau akan bosan bila tiada rules keje untuk di aplikasi disini. Dan sampai satu saat. cik perlukan cabaran untuk membina kerjaya lagi best dengan gaji yang tiptop.

Itu la dilema cik. Lepas ni kalau transfer keje lain. Of coz akan ada stress dan konflik antara staff. Ni yang kena prepare mental fizikal nih. Adeh! Lepas tu. Keje stayback sampai malam? keje hari sabtu? lunch hour 1 jam? APA TU? adoi, strict nya company kamu..

I want this environment but with good salary..mana nak dapat ek!





Rindu Susu


Kau kalau tak cukup susu. Meh datang umah cik. Ni 2 orang punya tuan..

Lama tak minum susu pagi pagi. Dan sementara tergila gilakan oat milk shake M Dzul. Jadi ok kot minum susu tiap hari..

M dzul Mdzul... awat hang takdak pagi tadi hah.. Apesal lak Fitri Pantun tu yang amek alih.. MHI jadi Fail tau.haih~

Tuesday, July 19, 2011

Vacant


Lately, berhabuk sepai sepai lak cik cakap omputih.. Sampai balik kampung haritu speaking london dengan along. Alamak, terlepas. Kau paham ke long.. Idak ler.. ouw, sorry

Ini gara gara cik practise tuk interview. Supaya tak gagap bila jawab soalan. But then minggu lepas cik dipanggil interview lagi (ini je la kejenya. interview interview interview. Dapatnya tidak jugak.). Good effort tho. Cik fluent giler dengan vocal, consonent, grammar yang teratur. Hambik kau!..angkat kening poyo poyo berlagak~

Cik ni certificate atas kertas tak la bagus sangat. Tapi kalau buat keje tu focus boleh tahan. Tu pasal tak layak aplai keje bank. Bank? huh, takmo. Keje takde life.hahaha.

Cik ni communication skill tu boleh la tahan. Tapi dok berkawan kawan je la pandai. Kalau sembang dengan bos agak malu malu sikit.

Cik ni happening kena tempat jugak la. Kalau kau hire cik kat company korang. InsyaAllah company kau akan happening. Kalau cik tengah bercuti tu. kau akan terasa sunyi tanpaku.. cewwaah!

Tapi, tak guna cakap lebih lebih. Tempat kau ada kosong tak? cik nak jaja diri ni..

huhu~

Simpati lah diri ku inii..



Oat Milk Shake M Dzul


Baru pagi tadi minum. Rasa dia nyum nyum.... pisang. takde gambar lak nak bagi tatap

Resepi yang masih fresh (padahal da sebulan kot) . Takyah surf tenet kalau kau jenis simpan resepi dalam kepala dan expert di dapur.. ececeh!!!

Oat Milk Shake 

Susu Low Fat
Natural Yogurt
Olive Oil
Madu
Oat
Pisang
Ais

Blend semua sampai sebati. Pastu togok minum. Sesuai time pagi

Cik tetibe sawan nak buat Milk Shake ni walaupun blender rosak (baru semalam beli baru), tak dapat pisang yang berkenan di hati (sanggup import dari Pekan 2 tandan)...

Semua adalah gara gara

melihat aksi M Dzul yang cuak jadi chef

oh oh oh i semakin meminati u..

tunggu naa, sat lagi ai aplai keje kat Tv3..
Nanti kita leh langgar langgar perut...


huhu (*mode gatai)


Monday, July 18, 2011

Signboard Yang Kurang Impak


Signboard kat Kuantan...

Pemandu dapat kesedaran ke letak macam ni?

Lagi nak potong kot?!

Lagi satu


Cik rasa lagi diorang nak buang sampah dari kereta ada la.. sebab pemandu kita guna tagline

'AKU PEDULIK HAPE!'

Sila lah letak signboard yang lagi hardcore.. baru driver kita KESAH..

:)

Ok Weird


incik.. incik takdak ai-fon ka..

Kenapakah ipod kau buat telefon. Ini kalau makcik dari hulu naik lrt. Sah diorang cop kau gilak!.. pasai, lekat menatang gedabak tu kat telinga.

Ini kes serupa bila nak tangkap gambar. Ambik ipad tayang tinggi tinggi untuk snap gambar pemandangan. Dah serupa nak hantuk kepala orang.. Sangat kelakar wokeh teknologi sekarang..

Seumpama, teknologi membodohkan manusia.. hikhik

~my point of view je la.. pasai cik agak slow dalam Tech.. nak tgkp gmbr kena beli camera. nak cakap ngn fon kena beli henfon. Nak komputer kecik kena beli ipad.

Lain lain sila jangan men-weirdo-kan diri

Komplen Hot

Ini komen anony yang cik dapat Khamis lepas..

Helo makcik! Yg ko nak sebok gan student wic napa gk? Dorg nk nek lif dr tgkt 3 ke tgkt 4 sukahati dorg la. Dorg pn byr gk lif tu kn? Bkn makcik sorg je. Makcik, if dorg nk dressing cmna ke, nk bogel ke napa makcik nk kesah? Makcik tu perfect sgt ke?? N if male nurse sukahati dorg la k? Dorg pn wat Keja iklhs x Mcm makcik asyk mgutuk dorg je! Bkn makcik pn byr gaji dorg kn? I rase lbh bel makcik naik tgga je smp tgkt 15, bole gk slimkan bdn makcik tu. If mk ckp sal isu snsitif ati2 kit! Tgk prasaan owg! Makcik nk juge ke kena kutuk???? Thks upload photo wic, popular gk dorg :)
By Anonymous on Kisah Budak Budak Nurse on 7/14/11


Jumaatnya, cik terima ini pulak


Tq
By Anonymous on Kisah Budak Budak Nurse on 7/15/11

semua gara gara kisah-budak-budak-nurse yang cik buat pada tanggal 16 July 2010

Dik, 
dah setahun pun entry tu. kau tak nampak ke tarikh time kau klik entry cik tu. 

Lepas baca komen dia ni. Cik bajet dia salah sorang student nursing yang sayang sangat kolej ni. Itu bagus

Dan dia jugak yang menggunakan lif dari tingkat 4 turun ke tingkat 3 guna lift.

Dia jugak yang dressing bogel. beraksi lucah dalam lift.

Dia jugak yang bersepah dok kat tangga beromen romen. 

Tu pasal dia MARAH sangat. SEBAB DIA PUN BUAT... tu pasal dia terasa kannnn..?

Dik, kalau kau marah Ahkak.. Takdenye Kau seronok masuk blog ni dua kali. Apesal guna Anony.. Takut?! then kau tunggu cik komplen kau punya komen kannn

Yea, kau takut. Sebab kau golongan student yang cik ceritakan.

Terima kasih deer!


Thursday, July 14, 2011

Updated

Ahh, tak sempat nak update. Kekurangan masa. Malam akan terbang balik kampung... Ada benda nak setel

So... chaw chincau... 

Nak ngumpat pun tak sempat tau.. Tengok la minggu depan camne. kalau kepala lekat lagi la gosip tu. huhu.. 

bye

Wednesday, July 13, 2011

Perkataan

Ya Allah, kau tahankan lah hati ku dari menyebut perkataan perkataan yang tak sepatutnya..Aminnnnn

Tuesday, July 12, 2011

Padah Kasih Laki Orang




KUALA LUMPUR: Akibat menjalin cinta terlarang dengan suami orang sejak Mac lalu akhirnya membawa padah kepada seorang kerani wanita berasal dari Pulau Pinang apabila mendakwa kerugian RM35,000 selepas ditipu lelaki berkenaan.
Mangsa berusia 25 tahun dan bekerja di Brickfields, di sini, mendakwa berkenalan dengan lelaki terbabit dikenali sebagai Izwan secara tidak sengaja ketika dia makan di sebuah restoran makanan segera berhampiran tempat kerjanya.

Menurutnya, dalam pertemuan awal dengan lelaki itu
selama kira-kira 30 minit, Izwan yang berperwatakan menarik dan menepati ciri-ciri lelaki idamannya itu mengaku masih bujang, bekerja sebagai eksekutif di sebuah syarikat kawalan keselamatan dan tinggal bersama keluarganya di Bandar Tun Razak, Cheras.

“Sikapnya yang begitu baik menyebabkan saya begitu mempercayainya hinggakan kami pernah terlanjur dan merancang untuk bertunang hujung tahun ini. Keadaan itu menyebabkan saya tidak pernah menyesal menyulam cinta bersamanya,” katanya ketika ditemui, di sini. Katanya, satu hari ketika keluar membeli-belah, lelaki itu memberitahu kereta digunakannya milik abang iparnya dan abang iparnya meminta segera memulangkan kenderaan berkenaan.

“Dia memberitahu tidak mampu membeli kenderaan sendiri akibat mempunyai pinjaman kad kredit.

“Saya yang begitu mempercayainya menawarkan untuk membeli kereta baru menggunakan slip gaji saya dan dalam tempoh seminggu sudah memiliki Perodua Myvi baru,” katanya.
Bagaimanapun, seminggu kemudian, dia menerima kejutan apabila seorang wanita menelefonnya memperkenalkan diri sebagai isteri kepada Izwan dan sedang hamil.

“Wanita itu memberi amaran dan melarang saya meneruskan perhubungan dengan suaminya kerana tidak mahu bermadu selain memberi ingatan supaya tidak terlalu mempercayai suaminya yang disifatkan ‘buaya darat’.
“Pada mulanya, saya kurang percaya dengan tuduhan wanita berkenaan, sebaliknya meminta pengesahan sendiri daripada Izwan. Apabila diajukan soalan bertubi-tubi, Izwan akhirnya mengaku dengan statusnya sebagai suami orang.

“Ketika itu, saya cukup kecewa tetapi apabila Izwan berjanji meminta keizinan isterinya untuk bermadu, saya hanya berdiam diri, malah tetap mempercayainya.

Perhubungan kami terus berjalan lancar hingga bulan lalu, malah dia juga sudah memakaikan saya sebentuk cincin sebagai tanda di depan ahli keluarganya di Bandar Tun Razak tanpa kehadiran isterinya yang ketika itu dikatakan masih tidak boleh menerima saya,” katanya.

Menurutnya, dia juga tidak kisah membayar wang ansuran bulanan kereta yang dibeli itu dan pada 25 Jun lalu, Izwan memaklumkan, syarikatnya menghantarnya berkursus di Taiwan hingga 1 Julai lalu dan dijangka pulang ke Malaysia pada 2 Julai.

Bagaimanapun, katanya, sehingga 5 Julai lalu, Izwan masih gagal dikesan, malah telefon bimbitnya juga dimatikan.

“Curiga dengan tindakannya, saya kemudian nekad pergi ke rumah keluarganya di Bandar Tun Razak, namun hampa apabila lelaki yang memperkenalkan diri sebagai abangnya mengaku yang dia hanya diminta berlakon di depan saya.

“Berdasarkan maklumat lelaki berkenaan, Izwan kini dipercayai sudah melarikan diri ke utara tanah air manakala isterinya berada di kampung kerana bersalin,” katanya.

Lebih mengecewakan, lelaki berkenaan memaklumkan kereta dibeli menggunakan namanya sudah dijual tanpa pengetahuan.

“Malah, saya gagal mengesan di mana kenderaan itu disembunyikan.

“Berikutan itu, saya sudah membuat aduan di Balai Polis Travers semalam (kelmarin) selepas menyedari tertipu,” katanya.

Ketua Polis Daerah Brickfields, Asisten Komisioner Wan Abdul Bari Wan Abdul Khalid ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan kejadian itu dan berkata, siasatan lanjut masih dijalankan.



~Kalau cik kata dia ni hamba cinta, sebab cinta kau BODOH sekelip mata!..confirm minah yang terkena ni akan cakap 'kau tak rasa apa yang aku rasa. kau tak hadapi apa yang aku hadapi sekarang. Kalau kena batang hidung sendiri kau tau la langit tinggi rendah.'...


Masalahnye sekarang......! dah tau kau bercinta dengan LAKI ORANG lagi kau mau sambung hubungan tu kan. kenapa.. ? Lagi kau menggedik nak tunang kawin bagai. Kau tak rasa ke yang jantan ni tak mampu pun sara hidup kau akan datang.


Lepas tu, dia banyak pinjaman kredit? guna slip gaji kau beli kereta dia?.. kau hilang akal ke apa. Kau bagi kereta kat stranger yang belum tentu pun dia nak kawin dengan kau. Bayarkan kereta tiap tiap bulan. Apa ke bangang jenis spesis perempuan kau nie. Tu la, akal ada taknak guna. Patutnya kau korek harta dia. Bukan dia korek harta kau.


Ni mesti kes perempuan tak pernah bercinta. Umor 25 then cuak sebab tak berlaki. Lepas tu bila jumpa sorang laki layan romantik, dia tak penah rasa belaian lelaki then start dalam hati ada taman. Siap terlanjur bagai. Lepas tu sebab cinta sanggup buat apa saja. Apesal? hansem sangat ke laki tu? bak sini telek sikit muka dia.


Hai la perempuan..kalau pun kau desperate.. kalau pun kau cuak takde laki.. plis plis plis berfikir secara waras. Sayang tu sayang jugak.. HARTA DUIT MARUAH sendiri tu jaga... Dari kena tipu macam ni lagi elok ko single. dan bila jantan sial ni hilangkan diri baru la kau nak cuak bagai kannn... TERLAMBAT wokeh!..


cik nak gelak..nak kesian sebenarnye..tapi nak ketawa jugak dengan kebodohan perempuan ini.


Silalah belajar dari kesilapan perempuan ini




Sila Kental


Cik kan. Dah sampai muntah darah keja kat sini. Mood asyik ke laut je. Nak nak lagi tak de perubahan pun dok sini lama lama. Apa yang cik dapat? zero.. keja tanpa keihklasan..

Ya Allah, please please please kentalkan kesabaran ku. Jangan lah bagi aku pikir nak balik kampung tanam jagung. Walaupun hatiku telah tertinggal lama kat Pekan nun.

Masalah diri yang tak pernah setel... = Tiada Perubahan dalam hidup... :(

Monday, July 11, 2011

Utama


Ini adalah bas yang cik naik tiap kali balik Pekan. Nak tak nak. Cik akan naik bas ni..TIADA PILIHAN. Sebab bas ini sahaja yang terus ke Pekan. Bas lain semua drop kat Kuantan je.

Wahai Utama Ekspress. Dengarlah rintihan hati seorang penumpangmu ini;

1- Malam 8hb Julai, Sepatutnya kau sampai kul 9 malam tapi dek kerana Roadblock sana sini di Malam BERSIH, kau muncul lagi 15 minit jam 12. Kau tahu tak berulatnya penumpang mu ini menunggu di puduraya. Alih alih bila kau sampai. Tiada ucapan maaf pun terucap di bibir driver mu.

2- Driver takde perasaan merokok di dalam bas yang berAircond. Kau kenapa driver weh. Kau tau tak asap rokok itu terlalu biadap berarak ke belakang. Kasi penumpang menghirup sekali. Kau sungguh tak berperikemanusian. Nextime kat kaunter time beli tiket. Cik akan request seat belakang sebab ur driver is so cruel smoking in the bus.

3. Kalau naik bas pagi. naik dari Pekan jam 10 sampai KL jam 4. Apa ke Lembs kau ni. Naik kereta pun tak sampai 4 jam. Kenapa kau perlu mengambil masa sehingga 6 jam nak sampai ke Pekeliling. Kau jawab?..ouh, cik tau jawapannya. Sebab kau lembs bawak bas, bercintan cintun dengan kekasih gelap sambil memandu kenderaan berat. So tak IN bercinta dengan pemandu bas utama ekspres.

~ Plis syarikat bas lain. Sila lah adakan bas anda ke Pekan. Supaya Utama ekspress ini ada competitive and secara tak langsung memperbaiki cara melayan penumpang. Im begging u Transnasional, plusliner, maraliner, Sani Ekspres, Konsortium...bla bla bla...

bila nak ada driver sendiri nih! hai la

Sunday, July 10, 2011

Abang Kakak..



Orang kita terkenal dengan budi bahasa. Tapi kann, kadang kadang guna bahasa pun tak kena.

Kau sedar tak kalau pi mana mana bertemu orang yang tak kenal sangat akan panggil kau KAKAK.. Bila tengok muka. dia lagi tua dari kau wokeh. Ataupun muka sama tala je. Bajet dia tu muda dari kau lar? Tak sesuai dengan perwatakan wokeh.

Kalau setakat MUDA dua tiga tahun atau TUA dua tiga tahun tu tak payah la panggil kakak, adik bagai ni.. Rasa terkongkong pergaulan bila ada title kakak kat depan tu. Aku hormat kau. kau hormat aku. Aku segan kat kau, kau segan kat aku. Then kongsi apa cerita pun tak bley. Di sebabkan barrier title kat depan NAMA tu.

Tapi kes lain nya, kalau kau berpersonalitikan matang. Memang muka nampak kakak kakak. U are deserve untuk aku panggil kau kakak. Tapi kalau kau jenis funky., masih berlagak muda remaja..i deserve call u by name only. So teori hidup cik adalah... JANGAN SEBARANGAN PANGGIL ORANG KAKAK KONON TUNJUK HORMAT.DAN JANGAN PANGGIL KAKAK BERDASARKAN UMUR SESEORANG. See their personality at first.

Ada kes masa mula mula masuk keje dulu. Sorang perempuan ni kategori perempuan brutal. Cik panggil dia Kak Emy. Dia bengang panggilan KAK... 'woih, panggil EMY cukup ar. aku tak kawen dengan abang kau dowh.' hah, see. tak semua orang suka kita panggil dia kakak.

Same goes dengan panggilan ABANG. Honestly cik payah benar panggil orang tu abang kalau takde ikatan kekeluargaan atau atas dasar hormatkan yang lebih tua. Cik lebih selesa panggil nama atau ada ENCIK kat depan. Sound Skema kan. tapi itulah hakikat.

ABANG tu perkataan sensitif yang sukar keluar dari mulut cik. macam ayat I LAP U jugak la. So kalau kawan kawan tu. Cik suka panggil NAMA, atau saya awak, atau kau aku, atau ai You.. Done. Ececeh, konon Abang tu perkataan istimewa la. Tapi abg ipar ke, abg kandung ke.. abg sepupu ke.. Senang pulak kau panggil kannn..

Ada satu peristiwa ni,  abang cik baru kawen. Malam tu cik mintak tolong dia angkat air. So Cik panggil dia "Abang, angkat air". Sekali Bini dia panggil "Abang, masuk bilik jap". Serasakan ada kepelikan di situ. "ABANG?!!". Satu perkataan yang sama membawa 2 maksud berlainan. Macam geli pulak share perkataan dengan bini dia. Sejak hari tu, cik panggil abang by Nama bila bini dia ada sekali. If kat belakang bini dia or by phone cik still panggil dia ABANG.

Tapi kann, kalau baru kawan kawan dah paksa cik panggil diri tu ABANG. Ha itu geli namanya. Memang sampai ke sudah la cik sebut nama dia je. Kau nak dengar ABANG sangat pi suh adik perempuan kau seru selalu.

Tak panggil KAKAK or ABANG tu tak bermakna kita tak hormatkan dia. Biadap ke? tak kannn. Cuma, kadang kadang panggilan tu menjurangkan pergaulan kau dan aku sebagai kawan. Ada orang cik panggil nama je supaya pergaulan tu boleh digaul mesra. kalau aku panggil kau kakak maksudnya kau matang/tua dari pandangan mata ku..

Salah ke pemikiran cik? 

Friday, July 8, 2011

Lembab Dalam Segala Segi


Cik ni kalau selsema mesti cukup pakej dapat kepala tingtong, hilang deria rasa n bau, telinga kurang dengar, lembab dalam pemikiran, rasa diri ini di awang awangan (walaupun dari segi berat tak dapat deh terbang ringan di angkasa). Hai la

Dan bila orang tanya, Kau Sihat.. jawapan cik AKU BLUR.. See, terima lah hakikat bila orang tanya lain Cik jawab lain.   Haritu kutuk sangat manusia manusia yang tak menjawab soalan kann. Hah hambik rasakan sendiri. Insan yang dah ludah jilat balik.

Lepas tu bercakap dalam fon.. "bila nak balik, Sekarang ke? " ..cik jawab "aik, bersayang sayang pulak sekarang ek?".. Bila tau soalan sebenar, cik jadi malu.. Ooo SEKARANG... bukan SAYANG?.. hahah, nampak sangat cik ada feel kat dia kann. Eh?!

Paling blur semalam cik masuk jamban KLCC. Nak terberak. Dah bukak seluar.. termenung 5 minit then baru carik ada pili ke tidak. Kau tau je lah jamban KLCC kann. Mangkuk ada, air ada, paip takde. Paip getah tu mahal agaknya. Tu pasal di designkan tiada salur paip. Adoyai, nasib baik tak uk uk lagi. sarung balik seluar. Cari jamban kat LRT.. haih, wahai kepala kenapa kau tak berfungsi. Macam kan first time kau datang KLCC kann.

Time selsema jugak deria rasa hilang seketika. Kawan cik suruh rasa kek sedap. Dia kata ada peanut butter. Tapi kenapa lidah cik ada rasa pisang. Ah, sudah...Hah, dulu punya cerita, dengan member ni jugak. Time selsema jugak. Makan buah celup celup coklat tu. amek potongan buah tu then celup kat coklat. cik kata 'Sedap rasa peach ni'.. member berkerut. "Manade peach babe. Ini oren la.".. IYEKE? ...hmmm

Redho je la nikmat sense di tarik time selsema. Selsema ni lagi teruk dari demam. At least demam dapat MC. Selsema liat betul doktor nak kasi MC. Pasai jawapan doktor... Selsema je kot!!!..


Rasakan!

Nyah


Tadi pi TBS - Terminal Bersepadu Selatan. First time datang sini. Kalau tak mengenangkan kena teman kawan cik beli tiket rasanya tak jejak kot pi sini. Eh, apesal ek terminal bas menghala ke selatan gabak besar  gini. Puduraya pun tak sebesar nie. Nampak berlaku membazirkan duit rakyat. Even LCCT pun kau tak buat besar besar macam ni kann.. Siapa yang buat terminal canggih tapi takde orang ni weh. Adakah Suara rakyat tidak diambil peduli?..

On the way balik tadi dalam tren ada 2 Nyah dok sebelah cik. Sorang sana sorang sini. Bersembang bahasa Sarawak kuat yang amat. Yang sorang tu berbaju merah, berlegging hitam, berisi, berambut panjang. Yang sorang lagi berskirt singkat, berbaju ketat, kering, berambut curly, dan berspentot merah. Weh, kau kan bajet perempuan. Apesal kau duduk tak kepit. Nampak isi dalam kaler merah.. Kau suke kaler merah macam cik jugak ekkkkk.

Spesis dua alam nie selalunya memiliki badan solid, berbuah dada, kulit cantik, mekap 3 inci, lagi lemah lembik dari perempuan. Cik kalau nampak diorang tak akan terlepas perhati lagak diorang. Dia suka insan normal pandang pandang. bajet hot la tu. Tapi serius cik puji cara diorang menjaga kecantikan. Sanggup ikat perut tuk beli pil pil hormon. Sanggup pakai heel jalan terhencot hencot semata tampak jelita.

Tapi slacknya, kenapa kau tak bedah peti suara ha.. Hadoi mak ai, suara garau gila. terus hancur appearance yang lemah gemalai tu. Apesal kau tak kepit je suara tu 24 jam.. praktis make perfect u know.

Pendapat cik, spesis dua alam ni tak effect dalam kehidupan kita. Sebab dia trang tang tang menunjukkan personaliti sebenar. So kita yang normal ni mintak dijauhkan tuk rapat dengan mereka. Lagipun mereka hidup berkumpulan kann. Unless la kalau kau pengkid or gay yang terpikat dengan kejelitaan palsu diorang.

Pada cik, gay yang appearance normal seorang lelaki sejati tu yang BAHAYA. Gaya seorang jejaka melayu terakhir tapi dalam dia... adeh, plis jangan dekati guwe..

~ Ya Allah, kau tegarkan lah hatiku menjadi seorang wanita :D



Thursday, July 7, 2011

Gangguan Bunyi

Gangguan bunyi ini bermaksud bunyi yang kau dengar berulang kali sehingga tension.

1 - Ringtone ofismate cina yang dari cik masuk keje 3 tahun lepas sampai sekarang tak tukar tukar..
Lagu dia camni " I FEEL NUMB.....lalalala it Felt nothing. lalalalal ". ok bosan. Kenapa la kau tak Silent. tak pun kasi volume dia slow sikit kalau tau ramai nak kol kau time ofis hour..
Lagu ni ada dalam henfon sony ericson je. Huh, Band henfon cap ni. Sampaikan roomate cik pakai lagu ni cik cantas siap siap suh tukar ringtone lain. DONE (taknak nightmare office even dok rumah)

2 - Hon kereta kat parking rumah flat. Eh hello, kalau setiap malam alarm kereta kau tu berdering itu tandanya kereta alarm kau dah rosak. Tak reti reti pi hantar repair. Ouw, kau rela la orang flat sumpah seranah kau dari kau paham paham sendiri yang kau tu telah membuat pencemaran bunyi. Adeh!

3 - Panggil nama anak sampai Keliling flat boleh dengar. Ada budak ni nama Haikal. Duduk umah bawah sekali. Selalu dengar penjaga dia asyik terjerit nama dia. Cik assume budak ni tak makan saman. Nakal punya spesis nie. Ada satu hari tu, Budak ni main hon dalam kereta. Berulang ulang kali. Lepas tu atuk dia kejap kejap jerit "Haikal Haikal... Dah la tu".. jap jap kang dengar balik bunyi hon. pastu atuk dia jerit lagi. Ada la sampai sejam. Eh, atuk.. dah tau budak tu tak makan saman. Kau pi la ambik budak tu bawak masuk rumah then kunci kereta. Settle masalah. Dari kau terjerit sama naik dengan buyi hon tu. Baik kau jimat anak tekak panggil nama dia.

4 - Ini cannot help.. Bunyi kucing sedang mengawan.. Ah gilak. kang cik buat aduan kat DBKL bahagian musnahkan binatang kang... mengganggu tidur malam ku tahu...

Zaman Matriks

Kadang kadang jadi busy body ni best jugak.

Tadi usha Facebook. Ex lecturer masa matriks dulu tengah online. Bila lama lost contact of coz la kau menggedik nak tau hidup terkini dia kann. Instead kau tanya dia soalan general "apa khabar? sihat? pe cite sekarang?" baik kau geledah je gambar dia. ouw dia up gambar pi umrah.. ok la tu

En.Anas ni tak pernah mengajar cik dulu. tapi jadi rapat sebab dia pernah melawat cik kat Hospital. Ada la sikit jatuh cinta. Tapi sayang masa tu cik masih mentah..bangang tak terfikir pun yang dia selalu bagi coklat tu tanda dia suka kat cik..Ececehhh

Ouh, dalam gambar En Anas ni ternampak komen sorang bernama Adnan Bin apa tah.. ini pun lecturer lama nih. Hah klik... usha gambar sat.. Ouw, dah ada anak rupanya. Dapat kembar perempuan lagi. Ouw, En Adnan ni dah tembam rupanya. Dulu masa mengajar dia ni kurus kering naik motor kapcai. Kekeringan dia sampai pakai helmet pun ada space longgar longgar.

En.Adnan ni mengajar business Management. Cik suka dok depan. Jadi segala aksi cik dia boleh perasan. Satu hari tu dia suh kira maturity kot. tekan kalkulator saintific. dah tekan figure panjang panjang pastu tersalah key in pulak. Cik kalau tekan kalkulator tak reti slow slow.. Harus pantas. Pastu dia cakap kat satu kelas

"Hah, tekan kalkulator tu jangan salah. (tayang jari telunjuk dia) Tengok jari saya ni RUNCING.. confirm tekan tekan dapat jawapan "..

Vavi, perli cik la tu. Tau la jari cik chubby chubby.. perlu la kau cite satu kelas.. Heh,..

Berbalik pada Facebook tadi. Ada lak perempuan komen gambar anak kembar En Adnan ni. Nama dia cik Di.. Hah, ini pun lecturer jugak. Ajar ekonomi. Belek gambar dia. Ouh, dah kawen rupanya. Hahhh, dengan orang Pekan?! Eleh dulu kutuk sangat menyampah dok pekan. Alih alih Jodoh ngan orang Pekan jugek. Itu la, telan balik kata kata sendiri.

Cik Di ni si pemoody yang amat. Dulu masa belajar dia ni di alam fasa bercinta tak jadi KOT. Abih dia up cite macam anti lelaki.

" Esok kalau korang bercinta, korang tak payah la cinta yoyo o. Se Hidup Se Mati.. Hah, memang pun. Korang ada masalah.. boyfriend kau lari tah kemana."

See, ayat dia. Nampak kann tengah frust dengan jantan. Ini dia selit masa topik pasal lengkung Penawaran dan Permintaan. Kalau dia selit kes pasal buang anak ke apa taktau nak masuk kat topik mana. Memandangkan Ekonomi bukan subjek kegemaran cik. Dia selalu carik salah cik. Bodo ar. Time tu cik sanggup tipu sakit dari masuk kelas dia. Cik panggil dia ni Kebayan Moden. Tengok muka dia pun dah cuak.

Tengah belek belek lagi nak cari ustaz Asmadi. Dia ni dulu penjaga budak Matriks. Walau pun ustaz tapi rock. Dah la kepala bulat badan pun bulat. jalan macam ayam katik. Jadi cik gelar dia ni ustaz Doraemon. Mana dia ek.

~ Kau kat Facebook kalau nak selamat jangan letak nama penuh. Kalau memang tujuan suruh orang carik kau. hah, letak la nama penuh.. Confirm kawan kawan masa tadika pun boleh carik kau.. Sekali Ah Long pun boleh tau perkembangan kau.. Mau?

Ok la nak sambung Buzy Body balik ni..

bye


Wednesday, July 6, 2011

Simple


Cik baru terajin buat signature tuk blog ni. Orang lain dah tak hadap bendalah ni cik baru nak belajar.

Sebelum ni apa kesah orang nak copy entry ke copy gambar ke pasal cik rasa sape je lah nak baca. Tapi lama lama. Cik perlu buat sesuatu. Start tak bagi orang klik klik kanan tu, lepas tu belajar camne tak bagi orang copy gambar kita. Then hari ni belajar camne letak signature setiap entry. Heh, boleh la dari takde. Cik ni buta tenet. Nama nak godek lama lama carik kecanggihan tidak le. Cik tak kreatif. Tapi kalau kau bagi bahan memasak. Hah, sonang jo tu..

Tapi jangan risau. Blog ini tak kan sarat dengan binatang yang melambatkan kau bukak blog ini. Cik taknak jadi sesetengah blog.. yang menyemakkan mata dengan bermacam aksesori. Apa, kau ingat ini pasar seni. Jual benda bergayut gayut. Semak weh!. Bagi mata pembaca berpinar buat apa. Buat orang menyampah nak masuk lagi blog kau tahu.

Cik suka LESS IS MORE. SIMPLE BUT SWEET. Janji apa yang cik tulis kau boleh baca. Done. Capai matlamat.

bye






Sakit FastFood Femes..


Mata berpinar, panas dalam, hingus meleleh kena hirup setiap 10 saat.. Well Done.. Semalam cik MC. konon gagah lah pi keje hari Isnin. Nan ado. Balik rumah terus collapse. Pastu ada hati lagi lepak makan A&W.. (kau senyap. Diet cik ke laut sekarang nie) tension punya pasal. So esok nye Selasa cik terus tido tak bangun bangun.. Adeh!

Doktor kedekut bagi MC sehari.. Weh, aku demam la DEMAM.. patutnya kau kasi la cik 2 hari paling koman pun. Ini sehari? rehat celah gigi je kot. Lepas tu dia bagi ubat migrain. Owh no.. Cik tak migrain la. Dah demam of coz la menangkap kepala sekali. Sakit kepala tak bermaksud migrain. Nak suruh pulak aku telan pil pil migrain.. Lenkali nape tak bagi terus pil perancang, kan senang.. 

Sekarang ni konsep pi klinik dah berubah. Jumpa doktor sebabkan MC, bukan jumpa mintak ubat. MC sangat bermakna woo kalau kau jenis insan pemalas datang keje. Nak AL sayangkan cuti. Tindakan bijak la jugak cuma kau kena invest sikit uwang ringgit to those yang medical tak dicover. 

ubat ni jangan dimakan sangat. Badan kita dah cukup antibodi tuk heal segala penyakit. Unless la kau ada HIV ke. itu kena hati hati la. Ubat2 ni cik jadikan bahan tontonan atas peti ais. Lepas expired buang tong sampah. Begitulah hayat menjadi ubat ubatan. 

Kau ikut cara cik. Lagi kau batuk selsema demam..kau telan aiskrim.. Sure cepat baik woo.. Dia kasi kau penangan batuk paling azab. Kasi semua kahak lendir lendir bagai keluar. Pastu kau HEAL.. tak caya cakap cik. Kau TRY! esok kau baik datang jumpa cik. Kalau kau masuk spital jangan datang mengadu kat cik pulak. Itu kau punya pasal. eh?..

Berkenaan anti-FASTFOOD. Rasanya sebulan tanpa fastfood berjaya. makan A&W pada tarikh 4hb 7. Assume sebulan dah. So, berjaya la menkuarantinkan diri selama sebulan. Lepas ni nak planning tuk setahun tanpa fastfood pulak. tapi macam mana la nak mengelak dari belanja kat kedai fastfood nie.. Godaan keliling woo.. Dah la kalau bersosial je mesti ada acara makan sampai pengsan. Betul lah Malaysia ni kaya dengan makanan.

Salah satu usaha eat clean food adalah kurangkan fastfood. French fries? burger? ayam goreng? cheesy wedges? air gas? apa tu...! semua FAT tahu FAT.. badan dah berlemak lagi mau tambah lemak lagi ka?.. ok insap diri jap.. kalau pun rindu makan kat fastfood. Jom kita terjah SUBWAY.. 

Sejak dua menjak ni identiti cik sedikit tercalar. Semakin ramai kenal siapa cik xxx. Ni yang nak privatekan blog nih.. Risau la kot kot satgi orang datang umah nak meminang ke apa.. hahaha,

Tapi serius. Cik seriau kalau orang kenal luar dalam cik. Cik ni kan berlemak.. Sape suke orang berlemak jadi fames.. Dah dah la.. kau tak yah la admire cik lebih lebih.. Kita ni sama tala je.. Semua pangkat kawan kawan..kannnnn

Monday, July 4, 2011

Si Bedah yang Perasan


Sakit badan adoi kot iye pun...

takde mood pi keje. Badan bertahan dari demam.. Cepat la hilang anasir anasir lemah gemalai nieh.

Tak daya ku menahannya.. ececeh!!

Cik penat gara gara Sabtu lepas organize event nie.. letih. Tournament bowling je kot tapi penat dia macam buat kenduri kawen. adoiyai!


Kan haritu cakap nightmare dengan baju kann.. memang pun.. baju ni lah buat cik fobia menanti hari kejadian. takut tak muat punya pasal.. Tapi Alhamdulillah.. muat je.. emo perempuan je terlebih. Padahal ok bila sarung..


Alamak, takde pulak gambar sorang.. boleh la tayang gambar ni pun. Kau tengok badan cik camne . Ada gaya gaya tahan nafas tak. tu perut terjojol isi lemak tuh.. Adeh.. Lengan.. hm toksah cakap la.. dah serupa incredible hulk.. kaler green lagi..

Event ni ada member yang datang dari pelusuk negara even singapore pun sanggup turun KL. Ada member baru n lama. Ada down to earth ada poyo nak mamps.. huh, manusia..

Kau nak dengar cerita lawak tak. Ini tahap dewa punya kelakar. Cik dengan kawan cik handle meja hadiah. Tengah dok semak semak barang ada 2 perempuan ni datang tengok trofi. Minah sorang ni ada sponsor untuk Anugerah Juara Longkang. So Dia nak tunjuk kat member yang sorang lagi ni trofi mana yang dia sponsor tu..

Pastu dia tuju kat cik

Bedah : sape ek (sambil hulur tangan nak salam)

Cik : Cik xxx

Bedah : ouw.. kenal tak ni sape (tayang jari kat muka sendiri)

Cik : (kerut kening) sapeee ek?

Bedah : La, bedahhhh (bukan nama sebenar) la. Tak kenal ker? yea la.. kita tak fames kat dalam tu kann.. orang dah tak kenal kita lagi dah.. zaman kita dah berakhir kot ( intonasi gedik sambil bercakap sesama sendiri dengan member dia)

Cik dengan member sorang lagi (comittee) berpandangan kepelikan.

Hallo perempuan. kau tuju kat aku tanye nama and perkenalkan diri bajet orang kenal kau lar?! Motip kau berbuat demikian?

Be realistic girl. Ini hanyalah laman sosial. Jangan ingat semua orang kenal kau. Even kau berpengaruh sekalipun dalam laman sosial tu tak bermakna kau perlu berlagak Semua-Orang-Kenal-Aku-Punyer... jawapan cik AKU TAK KENAL KAU? kau malu tak!

Perlu ke aku kenal kau. Kadang kadang artis pun aku tak kenal ini pulak kau yang nobody. Harap umor je lanjut tapi fikiran tak matang matang. Tapi Do i care orang tak kenal cik? no.. kalau tak kenal cik perkenalkan la diri. Perlu ke kita suruh orang tu teka kita ni siapa.. eh hello, im famous u know!... camtu ke ek!

Serius kalau cik ditempat Bedah sekarang. Pipi cik akan merah sebab cik tak fames dah..

gilak. Fames memes ni dapat duit ke wei. Jalan pun gaya seorang artis. Padahal Whatthehell. Kau kat internet tu letak gambar profile muka pun tak clear lepastu suruh orang teka nama kau. Dah la nama bukan nama dalam IC. so perlu ke aku kenal kau. TIADA KEPENTINGAN.

jadi to those yang blog foya foya fames tu kat luar jangan perasan diva yang ramai kenal kau. Sebab hakikatnya orang tak peduli pun kau siapa..

Grow up la dalam pemikiran.. (ini nak tuju kat Bedah)


Friday, July 1, 2011

Hai la Jimmy Shanley


Satu Malaysia heboh pasal dia nie. Dari tunang gah macam kahwin, Nikah besar besaran, kecoh rumah tangga bergolak, sampai anak lahir pun ada isu nak ditimbulkan. Hari ni pulak kat Kosmo ada cite pasal
DISINI Jimmy tidak akan ceraikan isteri


Pendapat cik la.. Mula mula tu cik bersimpati jugak la kat dia ni pasal ego seorang lelaki tercabar bila kahwin dengan anak orang kaya. Yea la, dia kan artis. Berapa sangat la gaji jadi pengacara tu nak dibandingkan dengan isteri dia yang dari kecik senang dapat duit. Pada cik masalah rumah tangga tu biasa la. Lagi pulak baru nak suaikan diri laki bini. Redah je la masalah tu.

Keluar paper, keluar tv, keluar blog.. Lama lama makin meluat bila dia expose sangat pasal masalah rumah tangga. Kau punya karier lintang pukang, kau punya gosip personal pulak melambak lambak. Lagi tak boleh blah bila konsert live akademi Fantasia pun kau nak jaja perihal diri. Apa masalah kau sebenarnye ni? kau pegi bagitau satu Malaysia yang wife kau begitu begini..

In the end, cik cop dia ni Lelaki manja. Sengaja meraih simpati orang yang dia tak salah. Lelaki budiman.. LELAKI LEMBIK!.. Nak bagi teladan kat semua orang yang hidup rumah tangga ni ada pasang surut KONON. Ha, then.. cerita A to Z kesah kau tu bagus lah buat sempadan tuk orang yang berkahwin. Macamkan kau sorang yang kawin kat Malaysia nie.

Adat la beb. Ini masalah biasa pada cik. Yang luar biasanya dia sendiri bukak pekung di dada masalah sendiri. Kau cerita kat orang tu apesal. Motip? Menagih Simpati?..

Serius menyampah. karier tu hebat sama naik dengan gosip takpe jugak. macam Jozan ke Nabil ke Fasha Sendat ke. At least diorang built karier. Kau apa ada? sekadar mengacara yang kurang aura..

Grow up la!......artis malaysia

~ ha kan cik dah cite pasal artis..ah chai adoyai kot iye pun..

Campur


Ah... malas nak taip. Kepala macam buah tembikai banyak masuk air. Migrain migrain..

Since hujung minggu ni ada big event. So banyak benda kena pikir. Nanti cik up gambar berbaju sarung nangka di tempat kejadian ek. Kau tengok la badan cik macam kungfu panda. ;(

Terima kasih kepada pengomen gambar bersama pelanduk dua serupa tu. Thanks kata body cik tak gemuk and still berbentuk. Kau taktau tu cik sarung apa kat dalam. Kalau tak lemak tersembul sembul jugek!.. (Sama tala je kita) orang gemuk masalah yang sama.

Pape pun cik berjaya kurangkan 3 kilo dalam masa 2 minggu nie. Kau jangan tanye apa yang cik buat. Short term cik nak dapatkan badan fit and lemak tak lembik lembik. And its work. Walaupun perubahan dia sikit at least cik rasa ringan sikit bawak badan. Naik tangga semput tak hinggap. OK done.

The rest, pasal ofis. Makcik kerinting dah resign.. hoyeh!.. Tiada laie kedengaran insan melepaskan virus ke udara. But still MAMAT MENTAL semakin teruk mentalnya.. Kami yang duduk kawasan ini semakin risau dan keadaan amat amat membimbangkan. Mungkin tengah bulan ni cik akan mintak transfer.

Yang lain hidup cik berjalan seperti biasa. Cumanya kepala otak tak cukup ruang untuk berfikir.

Bye


Kucing


kucing sangap

Tengok ar gaya dia.. saje kann tunjuk kemaluan.. tak pakai bra, tak pakai spentot.. Isk, nak jadi apa la dia ni. Partner dia kat tepi tu tak sabar beraksi :p

Tau ah semalam malam jumaat. perlu la kau mendesah malam malam buta.. mengganggu tidur wooo


Hah apa tengok tengok.. Ai baru je sign up Kelab Isteri Taat minggu lepas. Ai bersedia berkhidmat untuk negara..

~ Kucing buat projek aksi camni ker..? fikir fikirkan :p


*sigh..