Thursday, July 7, 2011

Gangguan Bunyi

Gangguan bunyi ini bermaksud bunyi yang kau dengar berulang kali sehingga tension.

1 - Ringtone ofismate cina yang dari cik masuk keje 3 tahun lepas sampai sekarang tak tukar tukar..
Lagu dia camni " I FEEL NUMB.....lalalala it Felt nothing. lalalalal ". ok bosan. Kenapa la kau tak Silent. tak pun kasi volume dia slow sikit kalau tau ramai nak kol kau time ofis hour..
Lagu ni ada dalam henfon sony ericson je. Huh, Band henfon cap ni. Sampaikan roomate cik pakai lagu ni cik cantas siap siap suh tukar ringtone lain. DONE (taknak nightmare office even dok rumah)

2 - Hon kereta kat parking rumah flat. Eh hello, kalau setiap malam alarm kereta kau tu berdering itu tandanya kereta alarm kau dah rosak. Tak reti reti pi hantar repair. Ouw, kau rela la orang flat sumpah seranah kau dari kau paham paham sendiri yang kau tu telah membuat pencemaran bunyi. Adeh!

3 - Panggil nama anak sampai Keliling flat boleh dengar. Ada budak ni nama Haikal. Duduk umah bawah sekali. Selalu dengar penjaga dia asyik terjerit nama dia. Cik assume budak ni tak makan saman. Nakal punya spesis nie. Ada satu hari tu, Budak ni main hon dalam kereta. Berulang ulang kali. Lepas tu atuk dia kejap kejap jerit "Haikal Haikal... Dah la tu".. jap jap kang dengar balik bunyi hon. pastu atuk dia jerit lagi. Ada la sampai sejam. Eh, atuk.. dah tau budak tu tak makan saman. Kau pi la ambik budak tu bawak masuk rumah then kunci kereta. Settle masalah. Dari kau terjerit sama naik dengan buyi hon tu. Baik kau jimat anak tekak panggil nama dia.

4 - Ini cannot help.. Bunyi kucing sedang mengawan.. Ah gilak. kang cik buat aduan kat DBKL bahagian musnahkan binatang kang... mengganggu tidur malam ku tahu...

2 comments:

La dOLcE mEa_nAtt said...

kelakar....hihihi....

noradzlina.kamdani said...

kite dok kt pilah dh 5 tahun...dh terselemat dr gangguan bunyi2 tu sume..paling kuat dengo bunyi ambulan lalu jek..tu pun tdo mampus mn nk dengo keh keh keh...
klu x..ms dok vista angkasa kt kerinchi tu...hu hu hu...7 pg dh dengo pin pin pon pon...bosan.