Wednesday, July 6, 2011

Sakit FastFood Femes..


Mata berpinar, panas dalam, hingus meleleh kena hirup setiap 10 saat.. Well Done.. Semalam cik MC. konon gagah lah pi keje hari Isnin. Nan ado. Balik rumah terus collapse. Pastu ada hati lagi lepak makan A&W.. (kau senyap. Diet cik ke laut sekarang nie) tension punya pasal. So esok nye Selasa cik terus tido tak bangun bangun.. Adeh!

Doktor kedekut bagi MC sehari.. Weh, aku demam la DEMAM.. patutnya kau kasi la cik 2 hari paling koman pun. Ini sehari? rehat celah gigi je kot. Lepas tu dia bagi ubat migrain. Owh no.. Cik tak migrain la. Dah demam of coz la menangkap kepala sekali. Sakit kepala tak bermaksud migrain. Nak suruh pulak aku telan pil pil migrain.. Lenkali nape tak bagi terus pil perancang, kan senang.. 

Sekarang ni konsep pi klinik dah berubah. Jumpa doktor sebabkan MC, bukan jumpa mintak ubat. MC sangat bermakna woo kalau kau jenis insan pemalas datang keje. Nak AL sayangkan cuti. Tindakan bijak la jugak cuma kau kena invest sikit uwang ringgit to those yang medical tak dicover. 

ubat ni jangan dimakan sangat. Badan kita dah cukup antibodi tuk heal segala penyakit. Unless la kau ada HIV ke. itu kena hati hati la. Ubat2 ni cik jadikan bahan tontonan atas peti ais. Lepas expired buang tong sampah. Begitulah hayat menjadi ubat ubatan. 

Kau ikut cara cik. Lagi kau batuk selsema demam..kau telan aiskrim.. Sure cepat baik woo.. Dia kasi kau penangan batuk paling azab. Kasi semua kahak lendir lendir bagai keluar. Pastu kau HEAL.. tak caya cakap cik. Kau TRY! esok kau baik datang jumpa cik. Kalau kau masuk spital jangan datang mengadu kat cik pulak. Itu kau punya pasal. eh?..

Berkenaan anti-FASTFOOD. Rasanya sebulan tanpa fastfood berjaya. makan A&W pada tarikh 4hb 7. Assume sebulan dah. So, berjaya la menkuarantinkan diri selama sebulan. Lepas ni nak planning tuk setahun tanpa fastfood pulak. tapi macam mana la nak mengelak dari belanja kat kedai fastfood nie.. Godaan keliling woo.. Dah la kalau bersosial je mesti ada acara makan sampai pengsan. Betul lah Malaysia ni kaya dengan makanan.

Salah satu usaha eat clean food adalah kurangkan fastfood. French fries? burger? ayam goreng? cheesy wedges? air gas? apa tu...! semua FAT tahu FAT.. badan dah berlemak lagi mau tambah lemak lagi ka?.. ok insap diri jap.. kalau pun rindu makan kat fastfood. Jom kita terjah SUBWAY.. 

Sejak dua menjak ni identiti cik sedikit tercalar. Semakin ramai kenal siapa cik xxx. Ni yang nak privatekan blog nih.. Risau la kot kot satgi orang datang umah nak meminang ke apa.. hahaha,

Tapi serius. Cik seriau kalau orang kenal luar dalam cik. Cik ni kan berlemak.. Sape suke orang berlemak jadi fames.. Dah dah la.. kau tak yah la admire cik lebih lebih.. Kita ni sama tala je.. Semua pangkat kawan kawan..kannnnn

3 comments:

N a d i a said...

nak privatekan blog include kan saya dalam list hokeyy.

nanti rindu nak baca ngomelan cik. ;p

aida-myasara said...

ala cik xxx jgn private blog cik xxx kebetulan dalam fb mmber kepada mmber upload pic kat tournament tu nt saya link fb member tu..

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150241671146878&set=a.10150202727476878.324694.538361877&type=1&theater

tq komen saya kawan saya mmg tak sebulu walaupun tk kenal tp dia tk hormat hak saya..biarla org akal pendek heheheh

Andrik McVean said...

hi there, i have just followed your blog..i hope you can follow me back..u have a nice blog here..
i will be waiting for you on my blog...see u there..cheers

http://andrik-mcvean.blogspot.com/