Wednesday, June 22, 2011

Interview


Isnin lepas cik ada cakap ada interview kann SINI . 

Ini hari ni punya cerita. Interview 930am, kul 8 cik dah tercongok kat depan building dia. Bagi mengelakkan sesat, jem dan rushing. Ia bukan la kriteria elok pi interview.

Alamak tang mana nak duduk nie. Takde lak tempat lepak nak tunggu kul 9. Bawah tu ada kedai coffee je.. untuk duduk kat situ kena beli air dia..

So cik oder mineral water (MURAH). nan ado. alamak, kena oder Latte jugak ke ni.. okk, tengok menu apa boleh masuk tekak. done. Green tea satu..



Tak sedap. Green tea dia kaler kuning. Macam kencing kucing.. Euwww

Kau faham tak konsep green tea. Haruslah kaler hijau. Nama je kedai omputih. Tapi basic tea pun kau tak tau. Sedap lagi green tea cap Cosway aku woh!..

Tapi memandangkan nak interview so kena la baca pape yang patut. Sampai waiter coffee ni perli. Kata nak amek SPM ker.. cit, nasib baik kau hensem dik. Sweet charity je muka. Siap bagi 10% diskaun kat air tak sedap nie. diskaun for gudluck wish. Auwm.. ahkak sukeeeee!

Cit podah,. penat mengerah ayat apa nak cakap kat interviewer rupanya assessment je. aptitude test and group discussion. Hah, apa lagi, cik bantai cakap omputih bersepai sepai. Hambek kau. yang india kemain lagi enterframe bajet outstanding sangat la. Kau tak kenal la ni sape.. iNI CikXXX woh, berani berani la bangkang idea aku.

Done. 2 stage dah lepas. Sok sok dia akan kol lagi tuk 2 stage interview. Gila betul company nie. Sume atas atas dia foreigner. Yang HR tu india dari India. Hensem jugak. Ala ala Amir khan (tu je pun muka bollywood aku kenal) tapi english nan ado. apesal kau cakap belit belit, kemana hilang fullstop kau. Penat telinga cik nak focus. Mana tah orang kita. Diorang ramai keje kilang agaknye.

Dalam interview tu ada ramai candidate. Muka tala fresh grad je sume. Yang jenis muka cuak pi interview (lack of experience) pun ada. Ada mamat ni nak usha cik ke apa tah. Siap mintak no fon, ym,  FB bagai. Yea tau, kau tu comel macam aku jugak. Tapi cik datang sini nak carik keje. Bukan carik jodoh. 

Sila jangan spoil mood cik. Tapi lupa nak pesan kat dia. DIK, LENKALI PI INTERVIEW PAKAI KEMEJA LONGGAR SKT EK. SEKSA AHKAK TENGOK LEMAK TERSEMBUL... Hadoi,badan six pack pakai fit takpe jugak. Ini.....! pastu ada hati mengurat kakak kakak. Eh, ke muka cik nampak muda belia remaja.. Aum,., i like.. hah, kalau dapat keje ni kau nak masuk minang terus pun takpe. Cik redhoo..

Pastu cik lalu depan bangunan ini



Kenapa la cik tak aplai sini. Kot la boleh dok sebelah M Dzul (MHI)..oh, so sweet. 


Kau pagi pagi bukan bukak TV kann.. Tengok ke MHI.. ini dia M Dzul yang dok tengah tengah tu. 

Nampak sangat jenis low profile. Search dia kat google, gambar dia bersorangan pun tak de. 

Ok la M Dzul, Aii nak cari kot kot ada keje kosong kat TV3. Nanti kita terlanggar bahu kat kantin ek.. eh eh eh..

hikhik

3 comments:

La dOLcE mEa_nAtt said...

cik minta mdzul ke...mak kami suka tgk mhi pagi2...bila mdzul ngan kak abby mak kami lagi suka...hihihihi menarik

Mimy Hamid said...

camner interview ok dak...ni big ci kot...bawah bangunan ada gloria jeans..hehe

Nisa~ said...

adakah cik gi interview kat building saya? gloria cek.. seri pentas cek.. ataupun adakah cik interview tu opis sy? tgk test2 tu macam betul.. tapi tapi tapi (gaya fei mau).. tak perasan pulak mat2 salleh ngn india tu hik2.. wah cik dpt sini bergym la kite.. haha