Tuesday, March 1, 2011

Cinta Tak Bersyarat

Tak ada sedikitpun sesalku

Tak bertahan dengan setiaku
Walau di akhir jalan
Ku harus melepaskan dirimu


Ternyata tak mampu kau melupa
Dalamnya cintaku yg hebat
Hingga ada alasan bagimu
Tuk tinggalkan setiamu



Demi nama cinta
Telah kupersembahkan hatiku hanya untukmu
Tlah kujaga kejujuran dalam setiap nafasku
Karna demi cinta
Telah kurelakan kecewaku atas ingkarmu
Sebab kumengerti cinta itu tak mesti memiliki


Andai saja bisa kau pahami
Layaknya arti kasih sejati
Karna cinta yg sungguh
Tiada akan pernah mungkin bersyarat


Ternyata tak mampu kau melupa
Dalamnya cintaku yg hebat

Kumpulan Element ni kalau nyanyi memang terus tertusuk jantung cik ah.. huhu, sayu jap tingat memori lama.

Masa lagu ni hot cik masih lagi budak hingus kat U. Pernah berkawan jap dengan lelaki kerja pejabat lawyer. Suka kol cik. Cik layan kan aje. Memang nampak dia desperate carik calon isteri. Agaknya dia pikir hampir kertu kot.

Cik Budak hingus lagi time tu. takkan cik 20 dia 29 dah nak kawin kot. Nak kena parang ngn ayah cik! habis duit orang tua tu hantar blaja tinggi tinggi belum pun habis sem 1 dah nak kawen. Gilak ah.

Dengan berat hati. Cik lepaskan dia dan katakan cik tak bersedia tuk komitment apa apa. Masa berkawan tu dia bagi lagu nie. CINTA TAK BERSYARAT. Cik dengar tapi tak feeling sangat. Sekarang baru fikir yang 'oooo, dia cintan kat aku rupanya dulu dulu'. Lembs kannn cik masa tu.

Pastu last dia kol. Cik end up cara baik. Cik bagi dia lagu TEMAN TAPI MESRA....

'~aku punya teman... ah ah ah... yg baik hati..ah ah ah ~ '

hahaha, baik punya lagu sentap hati orang. Dia tak dapat terima. Dia ingat cik ada orang lain kat U. Padahal, kawan laki pun yilek. Sapa mau kawan ngan budak gemuk tak pandai bergaya kannn. Selang beberapa minggu cik try kol dia balik. Dengan harapan hati dia dah terubat dan boleh terima cik sebagai kawan.

Owh,sedih. suara perempuan jawab.

'The number u have dial are not in service.'

ok fine. Kau ada isteri rupanya.
 :P

Kau tukar no fon.. salah cik ke? tak kannn..

Hati tak boleh dipaksa Jaz..

Opps, ter cakap pulak nama dia

:)

abg jaz dah kawin ke? dok mana skrg? anak bape orang?

1 comment:

Mizz_NuHa said...

sy suka lagu cinta tak bersyarat!!best!