Monday, March 7, 2011

Apa Korang Jawab Kalau Orang Cakap Kau M.A.T.U.R.E.D

Sabtu lepas beronggeng kat kenduri belah perempuan kat area Cheras. Tengah tengah gosip ngan famili tu. Lalu sorang pakwe dan cik rasakan kenal yang amat muka dia. Member sekolah cik dulu. Wow, makin smart woo..Lahiriah Cik yang pemalu. Memang takkan tegur orang dulu. Bagi hint hint suruh dia nampak cik. Yeah, berhasil. Dia datang kat meja. Sembang lebih kurang. Agaknya malu kot mak ayah cik yang tengok dia tak berkelip. Dia balik semula kat meja ngan kawan kawan dia.

Pastu Dia text cik, Auw..

'hehe, tak sangka jmp xxx kat cni. xxx nmpk len..hehe' - Dia

'Lain, da makin bergaya' - Dia lagi

'blh ke nnt kite minum2..no prblem.. hehe,mane ad ansem. bese je. xxx tu mmg matured giler da. hehe. da makin mnawan.hehe' - Dia lagi

'Matured la. bukan tua. hehe.kawen? tgu xxx dl la..hehek' -Dia lagi..

Matured di sini mungkin pujian dan mungkin perlian. Nak tunjuk yang cik semakin T.U.A. Atau memang membawa maksud yang cik semakin berG.A.Y.A. Well, think logic la. umur 17 dengan umur 26. banyak beza weh. Even lelaki pun nampak pendek dah nampak tinggi sekarang. Same goes to perempuan. Dah pandai mekap sikit sikit. apa kau mau tengok cik tak makan dek zaman?..Sunburn-bulat-tembam-berlengas sentiasa? Heh,

Tapi serius, pakwe ni makin smart bergaya. Dulu dalam kelas memang kamcing la. Cik mana ramai kawan perempuan pun. cik Tak suke renyahkan kepala otak dengan berkawan set set gosip girl. Buget dapat pakwe hensem pastu gila glamer. Owh, bukan pilihan hidup yang cik cari. Kawan ngan geng lelaki yang mulut boleh tahan tapi confirm tak ngutuk belakang.

yang bestnya,.dia tak lupa nama panggilan kami masa sekolah dulu. Panggil nama manja kat rumah k. Cik panggil dia wan. Then dia panggil cik, XXX (bahye show of kat sini) ..haha, dulu pernah lelaki tegur. Korang bercinta ke. Manjanya panggil nama.. ngek ar..hehe, but i like

tak terserempak kat kampung, kat KL lak boleh terjumpa. Adakah ini jodoh? adakah!...Tengah siasat adakah dia belum berpunya.

hikhik, gatai..

lalala, dia ajak minum.. lalalala.. eh tak, belum lagi.. ala, wan.. cepat la text me balik..

Muehehe!








1 comment:

KuraKuraDiBawahCawanKaca said...

gile vavi laa.. aku lak duk gelak2 gatal and merenyam baca entry kau ni.. hahaha ohh indahnye.. mesti rasa berdebar2 kan?

slow2 wehh.. jangan duk gelojoh sangat.. cool itu penting walau dalam hati mau terkam.. muahahahaha


-KuraKura-