Friday, December 17, 2010

Perempuan Suke SusahKan Diri Kann

Menjadi kebiasaan adat dok kat KL nie. Orang ramai dan traffic jam. Salute la kalau sape dok sini tapi tak tensi.. alah bisa tegal biasa. apa ada hal takat jam jam nie. kannnn.. Dan, ramai lah alternative penduduk kota yang berkereta mahupun tak mampu berkereta menjadikan public transport sebagai medium tuk smpi ke ofis setiap hari. Kononnya nak elak sesak.

Cik guna Lrt putra ulang alik pi keje. dan tempat2 sepatutnya lepas keje dan weekend. hehe.. canggih gilos sebab takde driver.. ko ada? hahahaha

ni nak cite pasal penumpang2 perempuan dalam lrt;

Bawak beg kiri kanan depan belakang
Ni spesis bawak beg, bahu kiri handbag , belakang beg laptop, bahu kanan beg recycle jusco (bekal mungkin), tangan kanan jitjit beg ofis (macam lawyer, tapi macam je), tangan kiri jitjit sokabar ngn nasik lemak. cik tak kesah kalau tindakan ko tu tak menyusahkan orang. tapi makan ruang banyak wokeh. pastu berdiri tak diam. beg2 ko tu termasuk badan ko tu bergesel kat orang sebelah menyebelah. ko ada otak pikir la. pe kata ko bawak TROLI jj pundat sume brg2 ko tu kat satu tempat. cik sure sume paham situasi ko. Nasib baik la kita ni dikurniakan 2 bahu. kalau tak maunya dia nak sangkut lagi agaknya.

Pakai heel 4 inci
Tau ko nak tunjuk kasut mahal. takpun nak cover kerendahan ko tu. tapi bila ko berdiri huyung hayang tak stabil dalam lrt pe kes. nak tunjuk ko mampu pakai kasut heel halus pun biar la ko selesa. pastu tak pasal2 terpijak kaki orang. sakit siut... jadi nak naik lrt tu pakai la berpada pada. ko naik keta lain cite.

Pakai baju tak tutup lurah
Ha, ni lagi satu kes. perempuan melayu ke cina ke india ke.. please la pakai baju tutup dada sikit. nak nak lagi yang tang tu agak berisi. ko nak tunjuk aset pun biar bertempat. apa ko pakai macam tu nak goda boss ko kat ofis ke?.. pastu dalam tren ko duduk dan depan ko pakcik tak cukup inci pandang pandang dada ko. ko tau pulak marah. sakit hati.. ni perempuan tak berapa nak cun je wat camni. dedahkan aset yg dia rasa menarik. RASA je la :p

Perempuan bila bertemu Geng
Dia kalau sorang sorang nampak baik je. alim alim kucing je. Bila jumpa geng dia.. Ya Allah, mengumpat sikit punya kuat. ko nak bagitau satu tren ea ape gosip terbaru kat ofis ko. slow slow sudah..

Budak Budak perempuan baru nak kenal dunia
Ha, ni kes sama macam kat atas. cuma masalah tuk perempuan belum akil baligh lagi. standard sek men takpun budak kolej. jap, cik nak tanya la. memang trend sekarang ni ea cakap lantang kuat kuat macam nak marah. contoh ayat biasa ' kenapa ko lambat' tapi ayat budak2 ni 'ko apahal lambat dowh.. aku tunggu lama sial..deeeehhhhhhhh'. dengan kuat dan lantangnya.. terkujat cik. ingat budak gaduh ke hape ke.. Rosak budak2 ni ek.

Nak nasihat tak bape pandai sangat tapi sindirik mau ingat la. Sensitif boleh tapi sensitip pada keadaan. Sure orang pun selesa ngan ko. Pasal ko alert kehendak orang lain.

bye


4 comments:

ain gojes said...

amboi cik...lepas je bercuti...2,3,4 entri kuar sekali.lepas gian eh....get well soon cik. =)

noradzlina.kamdani said...

betul2 belaka pe cik tulis tu....

noradzlina.kamdani said...

nasib bek xjumpa yg nk beromen xpun yg kaki meraba dlm lrt...

nissan liberty said...

yang budak2 perempuan baru nk kenal dunia or should i call budak2 br nk up tu is sooo trueeeee!haha