Thursday, August 19, 2010

The Last Airbender


Malam tadi tengok The Last Airbender. Cerita dah basi. Lama kat panggung baru nak tengok. Strategi tunggu wayang setiap Rabu amat berbaloi. wink... Tengok dengan kawan cik yang minggu lepas tu. kami tengok aksi action kamir lagi. Sebab dia tak suka cite hantu.

Moral di sebalik cerita, macam mana hebat pun anugerah kau. Kalau kau tak praktise kau tak kemana. Paham tak apa cik nak sampaikan. Walau kau riak dan rasa terlalu hebat dengan kelebihan kau. Kalau kau tak gunakan dan tajamkan kelebihan itu. Kau orang yang rugi.

Sebelum tu berbuka kat Foodcourt Pavillion. Taknak berbuka kat luar dah lepas ni. Banyak dosa kering tengok gelagat orang. Komen mulut haruslah kann. Ish, mulut ni tak reti diam. Ada je tengok tak kena. Nak nak lagi tengok perempuan melayu Islam pakai singlet ngan seluar pendek pangkal peha. Hampir menampakkan bulu yang ada. Hagak hagak la..Cik bukan baik sangat tapi sindiri mau ingat la. Ha,kann. Kat blog nak sambung bebel!!

Dah dah..sesungguhnya aku berpuasa. Ya Allah, kuatkanlah iman hambamu ini. Aminnn...

4 comments:

ShaEyna Shah My said...

Cik,
ceta dia best ke tak? Sy suka tengok yang version cartoon punya..

cik xxx said...

mengikut feedback yang cik terima.

Sape layan cite kartun pastu tgk filem ni akan kata tak best.

Sape tak layan kartun dan 1st time tgk filem ni akan kata best.

Bese la, macam lagenda budak setan. dari novel naik filem rasa cite tu tak hape hape.sama konsepnya ngan cite ni

azy said...

betul tu cikxxx,,sape yg dah tgk kartun xyah la tgk movie..nyesal xsudah...bese la...kartun sng nk buat.banding nk wat filem..

bkn lagenda budak setan je..mane2 adaptasi novel ke komik je..harry potter..twilight..etc..kalo bikin movie,sure lari byk dari cite asal...

cik xxx said...

azy,

muahaha..
biar bennar ko baca blog aku.
macam tak caya weh..