Monday, June 21, 2010

Aku Tau Kau Tak Suka Aku tapi Grow Up La Beb!

Ahad lepas gi kenduri kawan kat perak. Kawan ke? kategori kawan lah jugak walau tak rapat. Plannye pi 3 kereta. Last minit semua tak jadi. tinggal la satu keta ni je yg pi.

Dari KL ke perak amek masa 2 jam lebih. pegi balik dah 5 jam. Makan sekejap je. Tengok pengantin. salam mak pengantin pastu chow. Adakah berbaloi?

Hati ini tersentuh bila pengantin macam tak welcome cik datang. Sangat sayu layanan dia.

~:Surat buat N:~

Kepada N, 

Aku tau kita tak la rapat sangat. Walau tak rapat jodoh kita lama la pulak. jumpa kat Matrix, pastu U, pastu keje pun kita dapat ofis sama. Tapi sekarang ko dah blah dari sini. Tahniah kau dapat keje lain. 

Kita memang tak pernah ngam. Ada je pendapat bercanggah. Ada perang mulut yg mengguris hati.  Sejarah persahabatan kita memang tak best. Tapi aku tetap anggap ko kawan aku pasal kita satu geng. Walau kau kata end of relationship suatu ketika.

Walau pun macam tu kau jemput jugak aku ke kenduri kau. Tapi bila aku datang kau wat dunno ngan aku tapi ok pulak ko layan geng kita yg lain. 

Ingin aku tau MOTIF kau?!..

Agak menyesal aku datang. Kalau kau sengaja nak tunjuk aku, kau tu dah kawen and bahagia. aku rela dan mengalah. Aku tau ko jeles ngan aku dari dulu. Tak Boleh aku lebih skt dari kau kan. 
Sekarang kau dah pun kawen. Tahniah! kau dah lebih dari aku

Kita dah besar weh. Jangan perangai macam budak2. Malu kawan2 tengok. 
Geng tanya pasal perangai kau yang tak pro ni. 
Aku tak tau nak jawab apa weh.. jawapan 
'Tanye lah tuan punya badan apesal layan aku sebegini rupa.'

bye,

xxx


END


4 comments:

ShaEyna Shah My said...

sabarlah cik.. sedihlak sy baca...huhuhu

cik xxx said...

shaeyna,
takdelah cik ok je. Hati suci.huhu..

Lama tak nampak? tak aktif bloging ke..

myoliza said...

sedih kan cik,
kwn jemput pun pegi gak dgn ikhlas walau jauh,..tp bila pengantin wat tak tau,..mesti terasa kepenatan tuu,kn.

sabar jerlahh,cik.moga kwn cik tu berbahagia.

cik xxx said...

kita doa yang baik2 sudah la kak.
Cik takmau berdendam