Monday, May 24, 2010

Kurang 6 Saiz

Cik suka pakai Jeans. Selain selesa, senang nak bergerak dan takyah basuh hari2. Oit, pecah rahsia. Cik  kurang bermasalah sebagai pengguna jeans, Badan cik kan bawah kecik atas besar. jadi masalah terbesar adalah mencari baju, bukannye jeans.

First jeans cik cap ayam je. kadang beli kat Giant tak pun Kuantan Parade. murah la, cutting pun laki nye. Pastu beralih ke jeans feminin sikit. Tuff Jeans dan Ladylike. Suke sebab cawat dia besar dan strechtgable betul ke cik eja, betul2 letak kat pinggang. Harga ada bawah RM50, klu nak best sket up to RM109.90 pun ada. Tapi jeans jenama ni bila lama2 pakai dia membesar la. pastu tak sedap dah nak pakai.

Haritu housemate tegur, jeans cik pakai dah macam rappers hiphop. haha. betul la..dalam 5 jeans yg cik ada, tinggal 1 ni je mampu disarung. tu pun tang punggung londeh2. Tali pinggang tak leh tinggal. Betapa nazaknye jeans tu tapi still pakai. haha,

Semalam pi Sogo. Niat dihati nak gi jejalan je. tersangkut gi beli Jeans. Tak mampulah pakai Levi's bagai. Selain tak mampu, faktor tak muat jugak membelenggu diri. Kaki ni tetiba je berkenan ngan cap Applemints. Capai Jeans kaler biru muda pi fitting. cerah. Motip~ biar kaki nampak balance ngan badan. Test 3 jeans, tada cik berkenan ngan satu ni.

Terus gi bayar walau poket mencungap tunggu hujung bulan. Harga after less 50% RM51.90. Lagi best jeans ni saiz 32 pastu lower cut.Tak pernah pakai bawah pusat. Haha,. sebelum ni sarung saiz 38 takpun 36.

*Boleh la dari takde, kan

4 comments:

myoliza said...

wahhh,cik
taniah tanniah
beza sungguh berbeza size 32 dr 38,tu size akak tuu,.hehe

semua jeanss akak size34 pun dah longgar,..dh laa strectable dulu,..yg size32 jer rasa best sikit,tu pun dh loose,huhu

pasni kena pi try jeans baru kann,...hehe

cik xxx said...

gi la shopping. nak cik temankan pun takde hal

ShaEyna Shah My said...

Sy suka suar jean dr applemints.. P la shopping kat Sogo, ari2x sales...

cik xxx said...

kat sogo la tu. cutting dia best kan