Monday, May 24, 2010

Kaki MLM Jangan Cuba Datang Dekat

Budak lelaki sekolah lama datang usya2 cik. Then kami semakin rapat dalam fon. lapan tahun tak jumpa. tu Dalam sembang2 tu seronok giler keluar cite lama kat sekolah dulu. Best dapat jumpa kawan lama,kan. Umur dia tua setahun dari cik. Cik gelarkan dia 'Mamat'

Then janji nak jumpa hari sabtu. katanye ada tiket free tengok konsert.Dipaksanya pakai baju putih. Jumpa kat Times Square dalam tengahari cenggitu. Pelik, ada ke konsert siang. tapi cik gi jugak nak tau pe cite walau hati tak sedap. Cik sampai lambat. memang sengaja kasi dia tunggu lama.

Ok, orangnye tak banyak berubah. Dengan chubby nye, hitam manisnya... bukan kategori hensem sangat lar. Tapi apa ada pada rupa, kan. oklah borak2 segala. pastu dia ajak gi tingkat 14. cik dah berkerut. apsal lak nak gi tgkt 14. bukan mall sampai tgkat 10 jeke.

Ikut jugak la walau kaki berat melangkah. dalam lift cik tak sedap hati. pastu dia jumpa kawannye yg full dress in corporate. siap blezer tali leher bagai hari sabtu ko.

Malas nak cite, dgr je rakaman perbualan mereka

Mamat bersalaman ngan kawan dia dengan aksi salaman luar biasa. Macam dah satu group ar
Mamat : apa apa kat sini bang?
Kawan : Ntah, abg taktau. nak tau kena tgk masuk dalam  lakonan
cik kerut2
Cik : ada apa ni?
Mamat : taktau la, saya pun 1st time datang sini. klu 1st time asal salam ngn abg tu mcm dah bese. Nak tipu aku la tu
isteri kawan : abe, pi amek tiket kat MAKI.. agak dah, cibai!! B***!!

cuit mamat suh ke tepi,
Mamat : Ada ape awk?
Cik : Konsert apa pelik sgt ni? saje uji
Mamat : Adala, awk masuk dulu baru tau
Cik : saya klu tak pasti memang saya tak hingin tgk. ape bendenye ni?
Mamat : ni satu peluang awk. Klu awak tak masuk tak tau
Cik : Then cerita ar kat saya sekarang. memang la saya taktau awk dok ulang2 ayat yg sama
Mamat : ni satu team... kasi hentam bertubi2 sampai dia takleh jawab
Cik : Team ape
Mamat : Dia slalu wat event kat luar,..
Cik : Kasi Clear? event pe
Mamat : Event yg buat awak seronok
Cik : Eh, apa yg awak cakap ni? dok kalih2 cite. bagi terang boley intonasi semakin tinggi, cik cepat menuju ke lift.
Mamat : Nak gi mana?
Cik : saya nak balik
Mamat : okk, camni.. ni satu peluang. Klu awk lepaskan memang awak rugi gile.
berkerut marah..hilang keayuan n kemanjaan cik
Cik : awk jgn main2 ngan saya.
Mamat : mana Ada?
Cik : Saya pantang org tipu saya.
Mamat : okk, ni satu bisnes..
Cik : Ha, then cakap awal2 kan senang..yg dok pusing2 awk igt saya bodoh! takde mata nak tgk?
Mamat ; awak? dah start pegang lengan cik
Cik : Hey, dgr sini. saya dah cukup bisnes yg leh buat saya kaya. Hidup saya dah terlebih hepi. tak perlu awk nak tunjuk saya bisnes awk. Dgr sini. Jangan cari saya lagi.
Mamat : apa ni awk.saya tak paham.
Cik :Saya memang cukup pantang org menipu
Mamat : Mana ada saya tipu. memang hampeh la jantan ni
Cik : Aku putus kawan ngan ko pun aku tak kesah lah!! Marah menggunung
Lari terus masuk lift.

Dia kol byk kali. sejam lepas tu dia anta mesej kata Sampai hati wat dia camtu. tinggalkan dia sesorang.

* Cik prepare peluru siap2 kalau berjumpa ngan spesis MLM cenggini. Memang setan ar. Nak paksa2 org join event dia. Penipu pulak tu.
* Sejak dua menjak ni Kaki MLM yoyo o cari cik. Yg selalunye kawan2. Tolong la, aku bukan anti kau. Tapi aku anti MLM. Nak kawan ngan aku boleh. Tapi jangan bagi virus MLM tu kat aku. 
* Moral of the story = seseorang yg join MLM, dia cari kawan dengan agenda tersembunyi. persahabatan akan dicemari MLM dan seterusnya putus sahabat.
* Ada aku kesah tak jaga hati ko..takde la aku kesah pasal ko lagi byk menyakitkan hati org kat luar sana

panjang ke? gasak ar

END

2 comments:

"Asma" said...

hahaha..padan muka mamat 2..memang patut la cik wat cam2..asma pn dh biasa situasi camni, last2 putus sahabat..kalau nk jmpa wat la cara nk jmpa ni mati2 kita ingat nk enjoy ngan dia, tub2 cam satu bala yang datang dah 2 paksa2 masuk join dengan org2 yang xkenal buang masa, buang karan..benciiiiiiiii org cam gitu..

pearls.. said...

haha.. padan muka.. brutal gak ko cik.. siap messingan tuh.. M16 ker??