Friday, May 21, 2010

Bakal Dumbell Ku..


Cik tengah meng'usya dumbell tuk dijadikan teman workout. Sekarang cik workout routine dumbell guna botol mineral 1.5L. Ok, jangan gelak. Tau sangat kreatif. Tau jugak merbahaya masa workout. Juga kelihatan seperti sgt kedekut mengeluarkan duit beli alatan sukan.

Tapi anda taktau sebabnye. Dulu berkira2 nak beli dumbell pasal taktau camane cara nak bwk balik rumah. Dulu rumah cik nun dihujung tanjung. Tingkat 5 dan perlu turun bukit dan mendaki tangga. Pulak tuh ber'transport bas dan lrt ketika itu. Jadi terpaksa mengkreatifkan diri cari benda lain tuk di'dumbell'kan.

Sekarang cik dah pindah. Seronak gila takyah naik bas. Perasaan suke bertambah2 lagi boleh pi keje lambat. huhu. Sebab tu baru pasang niat memiliki dumbell sebenar.

Sekarang cik nak cari Dumbell set dalam area 5lb @ 2 kilo. Kat mana boleh dapat yg berpatutan yea?. cik dah google tapi tak tunjuk harga lah. cik nak la usya2 dulu. Nanti tak terperanjat time bayar,kan. Rancangan membeli hujung bulan ni.

Kepada berpengalaman, boleh tak kasi ilmu sket pasal dumbell.


Tulun tulun

11 comments:

ShaEyna Shah My said...

Hi cik,

Sy pun penah guna dumbell 'botol mineral'hehehe.. And then decides beli dumbell yang guna skrg ni. Mase bile tue ngah nk tgk wayang, bwk masuk skali. Siap member offer diri, nk tolong bwkkan sebab tgk muka cam kesian, 8lbs tau..hehehe. Sy beli kat fitness first,dlm RM50 lebihla untuk dua dumbell (kalo tak silap). harga berbeza untuk setiap lb.. cik usha2xla dulu...

cik xxx said...

8lbs tuk 2 bijik ke? ringan sgt tuk cik rasanye.

fitness first ada jual dumbell jugak eh. bukan tuk org main gym jeke..

sgt blur cik ni..huhu

kok oda said...

awat tak isik pasir jek dalam botol mineral tuh cik? hehehe.
ni dok berkira-kira nak pakai alu lesung jek :p

i'm shin... i'm inesen said...

shin x suka angkat berat.. sbb xmo ada badan or lengan kuar ketul ketul.. shin suka badan shin nampak biasa jer..

apa kata cik xxx pegi amik lelas berenang.. atau kalo xmo amik kelas.. pi berenang kat kolam renang awam.. bagus gak

Anonymous said...

hi...
cik cuba g kat fitness concept. memang ade jual dumbell.

myoliza said...

oo,..akak pun nak cari set dumbell jugak,..dulu ade tgk dlm catalog avon, ade jual..
x sampai 30hinggit ;D

Dzulfikri zulkiflE said...

cik..ape lagi,tesco la..:D
sy beli sume kat tesco..

harun said...

uih sama la jugak.. dulu masa tgh gila nk workout buat dumbell pakai botol mineral juga.. tp isi pasir.. dpt la dlm sebotol 3kg. tp skarang da beli dumbell sendiri.. cuma beli yg vinyl saja.. set 10kg rm70 saja. boleh tukar2 berat plate. beli kat tesco je.. badan ni xtau pun pakai dumbell mahal atau murah ;)

harun said...

btw web yang bagus untuk home workout. http://scoobysworkshop.com/
cuba lah

ajim said...

hahahaha sama la dgn wa, wa guna botol mineral 1.5l isi dengan tanah padat2. letak 2 botol dalam beg lepas tu turun naik tangga 6 tingkat, rasa bebanan wa bertambah 8kg kat dalam beg tu ala mendaki bukit hahahahaha.

sekali exercise wa buat 3 kali round turun naik sambil sandang beg berisi dumbell pasir kat belakang, terasa postur badan yg bongkok dan tegak balik. maklumlah lama gemuk maunya x membongkok sebab lemak duk belakang tu bertahun, memang best la coz lemak area belakang dan leher berunsur hilang

ShaEyna Shah My said...

Pembetulan... Fitness Concept...hehehe...