Wednesday, May 19, 2010

AYCM hari 1

agak terbabas diet cik..
haluuu, WAKE UP BEBEH...

17052010 Isnin

kononnye nak puasa tapi nan ado pabila perut sakit menggila.

Jadi bfast air kosong kul 10 pagi.

700am - yilekk
900am - Dtox tea   
120pm - paru masak pedas + sayur petola
330pm - Green tea
600pm - wafer choc capucino
630pm - nasi kukus ayam dara NASIK!!!
900pm - brownies + air buah

workout - dengan rasa bersalah main dumbell 1/2 jam
Pembuangan - 3 kali. OK GOOD,perut keadaan baik

* Weh, ni perut hantu ke hape, menggila makan. sedor lah wahai Cik berat ko masih belum di zon selamat ..
* Niat diet hari 1 = fail tahap taik cicak kobeng

         

12 comments:

myoliza said...

cik,
hehehe,..dapat kad hijau gakkk
its compliments, kan ;D
chaiyok! chaiyok!
its ok cheating,dlm sedar,,hehe...we know ourself well,kn

majulah diet tuk obesiti sifat,eat healthy first.

cik xxx said...

obesiti sifat ke sifar?

Anonymous said...

nak tanya la..nak makan apa ek tetiba lapor di petang ari..macam makanan nak kunyah2?

lagi satu sy keje shift kalau bab makan selalu skip..kekadang 1hari sekali je makan..berat kat situ gak?

cik xxx said...

anonymous,
cik@encik nama takde ke?

cik tak pndi sgt nasihat org. tgk badan ar.. :p

tapi mengikut pengalaman cik, klu lapar sebelum waktu makan cik telan air kosong banyak2. jgn kasi mood lapar tu berpanjangan. klu tak jalan gak cara tu, cuba la makan epal hijau. jgn amek jajan. biar makan benda2 yg fresh je. mcm buah2 ke sayur2 ke.

klu boleh, train diri jgn skip makan. bahaya tu, bile skali sehari kite makan berganda2. mesti makan 3 kali sehari tau.
Slow2, mesti boleh punye.

klu keje shift boleh curik2 makan tak?
cik takde pengalaman keje shift.

myoliza said...

HUHU,..OBESITI SIFAR,..;D
*TYPO

ShaEyna Shah My said...

Cik,

nak tanye Dtox tea guna brand apa? sebab lately ni susah ckit nak wat proses pembuangan... any advise???

Home Sweet Home said...

sy budak baru buat belog..sudi2 la join sy kat ckikinblur.blogspot.com...sy bersemangat nak diet..

cik xxx said...

shaeyna,
cik minum tea K'zanah D'tox Shape Tea dari cosway. kos dalam rm23. ada 20 uncang. bagus, pembuangan sgt stabil.
cuba la

cik xxx said...

homesweethome,
hi, nanti cik tgk blog anda

ShaEyna Shah My said...

Thanks Cik, nnti sy cuba... tengok cik boleh poo poo smpi 3 kali... best tue... hehehehe

cik xxx said...

poo poo?
haha, best punye ayat..

yg bestnye, bukan ceri berry. dia lawas je. takyah dah meneran yoyo o.

pastu perasan 'tuttut' teksturnye mcm lemak. mungkin lemak2 dikeluarkan.
atau hanya perasaaan cik je.
taktau la

june said...

topik da lama.. saya baru nak komen... salam cik.. mcm nak try la Dtox tea tu.. rasa dia mcmn? blh diterima anak tekak x? kalau mcm rasa teh o tu, ok la jgk.. hehehe.. slalu baca blog cik ni.. baru hari ni nak komen.. sbb saya baru buat blog pasal angan2 nak kurus ni..