Thursday, April 14, 2011

Cara Nak Menyenyapkan Orang Annoying

Ada kenal kawan nie. serius WTH punya meninggi diri. Cakap taknak kalah.. Cik diamkan aje pada mulanya.. tapi lama lama.. Ini tidak boleh jadi.. Kau baca je perbualan nie

Mamat - Dok Kl takde kereta boleh hidup ke? Pi keje naik lrt..woo, menguji keimanan tu. tu pasal saya keje kat Kedah

Cikxxx - Hidup je. Public transport banyak. Kl ke tempat lain ke sama je.

Mamat - Saya tak boleh hidup. KL crowded sangant. Ni pun saya ada dua keta dua bijik motor. baru senang nak bergerak.

Cikxx - buat apa banyak banyak tu

Mamat - Saje kumpul aset

Cikxx - yeke. Bagus la..

Mamat - Umur 26 nape tak carik calon. Tua nanti susah beranak tahu

Cikxxx - belum sampai jodoh

Mamat - Klisye nye. Bese perempuan cantik cepat dapat jodoh. Tak de harta pun takpe. Tapi kalau tak lawa kena ada asset sikit. contohnya berkerjaya, rumah, keta.. baru lelaki senang datang dekat

Cikxxx - yeke? (nak cakap cik tak cantik la tu. point ada disitu yea!)

Mamat - yela, lelaki sekarang pun sama level macam perempuan

Cikxxx - habis tu kenapa lelaki carik perempuan berharta jugak kalau dah sama level.

Mamat - Dah sifat lelaki macam tu kot

Cikxxx - yeke. ke sifat awak je macam tu?

Mamat - Eh, tak la. saya ok je. Umur 30 ni baru start life tau. Rasa nak kawin esok suruh mak carikan calon. setel masalah. sekarang ni nak tumpu bisnes cyber cafe saya tu dulu

Cikxxx - oo, macam tu ek. gudluck dengan planning awak tu

Mamat - Kenapa tak aplai keje gomen

Cikxx - belum ada rezeki

Mamat - Swasta ni tak kukuh tahu.. bila bila masa je boleh kena benti

Cikxxx- tak semua macam tu. Hidup je saya makan gaji keje swasta

Mamat - Rumah sewa sebulan berapa? mesti mahal kann.. kat KL pulak tu.

Cikxxx - RM500, wangsa maju

Mamat - saya dok sorang bayar 100 je

Cikxxx- yeke. ok la tu. privacy. tapi takat kuarters esok pencen kena halau tau

Mamat - sempatnyee beli rumah dulu. awak mesti tak privacy kann. dok ramai ramai

Cikxxx - sekurang kurangnya keselamatan saya terjamin. sakit pening saya ada kawan tolong amik peduli.

Mamat - Yeke? bukan dok bujang ni masing masing buat hal sendiri ke

Cikxxx - tak pun. kami close.. rasa macam dok umah sendiri. give n take

Mamat - ooo, nape tak beli rumah sendiri. takde komitment kena beli cepat cepat. Nanti senang. kot la membujang lama lama

Cikxxx - Dah ada pun. Kat Melaka

Mamat - yeke? flat ke teres

Cikxxx - Teres. ada ke flat kat melaka? hmm

Mamat - oo, mampu ek

Cikxxx - kita hidup ni kena merancang. saya pilih beli rumah dari kereta. buat apa ada 2 3 kereta kalau lama sok jatuh jadi liabiliti. Nilai Asset makin naik tahu..

Mamat - ek. Gaji awak mesti tinggi kann

Cikxxx- Bolehlah. setakat nak shopping half dari gaji takde hal

Mamat - Dulu amek diploma ke

Cikxxx - tak. degree

Mamat - yeke? oo.. keje apa sekarang

Cikxxx - Finance Analyst

Mamat - ooo.. banyak main ngan duit la ni ek. awk, ok la, nak sambung buat keje. keje kaunter ni tak boleh YM lama lama..

Cikxxx- ok bye.

Dan dan je nak babai kann.. Dah rasa kalah ar tu..
Lenkali jangan over bangga sangat dengan hidup kau.
keje kat kaunter-taktau keje apa. malas nak tanya. yang pasti gomen la.
Cik budget dia ni blaja tak tinggi pasal pemikiran dalam tempurung. duduk pun nun terperuk kann..
ruang lingkup dia ni 2 3 kerat je kawan. itupun kawan yang lagi low low dari dia.  Tu pasal bangga tak hingat.

Ooh, another orang keje gomen yang cakap tak boleh blah.. Adoi, apa nasib la cik terbersembang dengan org macam nie.. tapi cik percaya tak semua manusia macam ni.
or even blaja tak tinggi pun kalau pemikiran class A pun cik ok. tapi ini.. haih!

Siapa la bakal isteri dia. Sure tak boleh tahan even satu jam duduk sebelah dia. Dan siapa la kawan kawan dia yea. Mesti tak tahan dengar semua-nak-A dia nie.




~ Sape makan cili dia rasa pedas. bukan salah cik k. No offense kepada siapa siapa

8 comments:

intandayani said...

cane leh kenal org cmni?mesti die dlu yg startkan..sye stuju sgt ngan ayat check even blaj xtggi tp klo akai A class sure xde halkan...

Mizz_NuHa said...

uiiii..sgt annoying yer lelaki itu..btol ckp cik,biar blajar tak tinggi tapi pmikiran class A.ni msti family dia pun stok2 nak kondem org keja swasta ni..

kebangangan nyer sgt terserlah bila kumpul keta buat aset..kejadah...

soray cik,teremo kat cni plak

Anonymous said...

kau masukkan tangan melalui talipon, sumbat mulut dia dengan taik lembu kering! macam taik perangai!!

pelik ahh diorang ni.. menilai orang hanya berdasarkan sekeping kertas.. ada je yang dah belajar tinggi langit tapi bangang takleh nak citer dah..

ape kelas wooo keje gomen?? takat menjamin masa depan tapi otak tak berkembang buat ape?? eh ehh bukan aku gomen servant jugak ke? hahahaha tak sedar diri!!


-KuraKura-

Anonymous said...

macam sama je perangai mamat dgn cik xxx tu? try baca in reverse. i dun even know both of you but still gaya bahasa sama je menunjuk2 jugak. :)

myoliza said...

akak pun penah ditanya soklan2 mcm,.....lelaki skrg memang materialistik ker.

bukan nk kenal hati budi,..tapi nk selidik kita ni berharta ke tidak,..apa motip diaorng tanya soklan mcm tuu.

cik enaaaaaaaaa gebu....^_^ said...

tah papenya mamat tuh...napela harus blagak..bukannya bawak ke kubur pon harta2 tuh..lagi kena soal lepas mati ada lah...

seronok baca part mamat tuh mcm malu dgn diri sendiri..hahaha..mungkin dia ingat cik keja biase2..sekali tau lagi hebat kerja cik xxx...*_*

misz syeirli said...

anony tu mesti lelaki.. haha.. pdn muke.. mang serius cik, misz pun meluat ngn ayat mamat tu.. bajet..

misz syeirli said...

Anony tu mesti laki.. backup benaa..that mamat is sOOo annoying.. haha.. btw,padan mke mamat tu.. serves him rite.. ayat nak bajet.. eee.. basi suda..