Friday, January 21, 2011

Khurafat.. Baru Sedar Yang Shamsul Tu Boleh Berlakon..huhuhu



Not typical type of Yusof Haslam Product. Kalau setakat cerita kontrol jalan, sembang kat restoren air kaler kaler, Intonasi setiap pelakon hampir sama seperti ada guideline menjadi pelakon Yusuf Haslam.. baek takyah. Berapa banyak cerita sampah production ni. Sembelit, Sembelit kasih, Maria Mariano, yang filem di bawak ke drama.. Dan cerita dalam dunia kayangan je. Kaya, banglo 7 tingkat, bisnes juta juta...Deh, bukan dunia masyarakat sebenar lah.. Pengarah jangan bising la kalau filem tak pecah panggung. Dah cerita macam sampah kannn..

Berbalik cerita khurafat. Untuk Jalan cerita cik bagi 3 bintang. Ending dia best. Hero mati terbaek punya. Roh hero ikut tengok sampai liang lahat. Macam oversea punya cerita.

Untuk adegan hantu cik bagi 1 setengah bintang. Tak takut langsung. Rupa hantu macam Ju on.. Dok merangkak kat tangga.. pe la..

Untuk adegan Mayat dan kain kapan. cik bagi 5 bintang. seram woo.. walau muka serupa manusia letak mekap pucat2 dah cukup menggerunkan. Pastu van jenazah bawak mayat malam malam. akai ada ka..

Untuk aksi terperanjat. Cik bagi 4 bintang. kejam ar cerita nie.. satu babak tu terkujat cik sampai terpegang tangan mamat sebelah. ceh, malu tak yah cerita la. nasib mamat tu datang sorang. buatnya datang ngan makwe. *&^%%() kena pang ar pipi cik.huhu..

Cerita ni Fullhouse ok.. Hall besar lagi.. Ini lah filem orang kita nak tengok.. Cerita nak chill kepala hotak..

~ Shamsul tu smart jugak ek. Part dia tahan seram tu.. peluh2 comel kat pipi dia. Boleh tahan gak dia ni berlakon. Kalau asyik kontrol macho je orang meluat k. tayang harta juta juta lagi le meluat. Ha, gini la ok.. malu malu ayu gitu.. huhu

5 comments:

KuraKuraDiBawahCawanKaca said...

siot ahh ko.. pandai je ambik kesempatan pegang tangan jantan.. mujur kau tak main raba2 ke ape.. hahahahahaha

Mimy Hamid said...

kannnnnnnnnnn...betul kwn aku ckp citer ni sesuai ditonton wayang...okeh lulus utk aku bawa laki aku

AIN NAZRI said...

uish.. buleh ker aku g menuntung ini cerita... bahaya ke tak bahaya ke.. atau kang terkujat baby dalam perot aku nie.. huhuhu

N a d i a said...

bestt ekk?
boleh lah bawak en suami tengok
boleh terpegang tangan en suami nanti. ahahha

EZAN IDMA said...

BEST! DAH TENGOK. HEHE