Wednesday, December 15, 2010

Allah Nak Balas La La ni jugak. Padan Ngan Muka Ko Cik

Minggu lepas cik menyendiri sebab muka ku naik alergik. malu weh nak appear kat blog. kang ko kata cik Hantu kak limah pulak.. gatal merenyam dia Allah saje yang tau. pedih lagi kena tahan. pastu tangan gatal nak menggaru. demi kesihatan dalaman cik lak kan aje.

Tak pernah pernah alergik tau. tiba tiba naik jerawat nanah sekitar muka dan leher. Dan mula la cik menggelupur pi klinik tapi doktor cakap cik kena chicken pox..

'Dey. doktor... aku tau ko india.. tapi ko paham tak yang aku cakap ini kes alergik.. chicken pox satu badan.. aku kes lain..aku bukan doktor pun tau lor' ada ke patut dia bagi cik antibiotik je..

lalu cik meraung carik krim alergik kat farmasi. hamik ko, cik lumur macam pakai bedak sejuk.

Dan akibat takut berparut punya pasal, cik beli pulak Bio Oil yang harga dia tak berapa nak masuk akal tu. Bau mcm krim syurah je.. busuk berbau. harga hebat.. cik pejam mata je bayar kat kasher. kalau result dia tak berkesan harus cik bakar kilang Bio Oil. Wuit, kilang dia kat mana eh?




1 comment: