Tuesday, November 16, 2010

Jalan Jalan Carik Air Jatuh

Cik sukee main air. Dulu2 kat kampung suke sangat pi pantai. tahan ombak pastu.. balik tido kroh2.. yang pi tahan ombak apesal kann.. Sonok ko tahan ombak tapi tak benti. Disebalik kesukaan itu ada side effect main air laut ni. badan mengelupas, kulit bertukar tone, kalau pakai tudung tu pipi berbelang. Ish, tak best

Sekarang nie,..sejak zaman meningkat kewanitaan.. cik masih suke dengan air. tapi beralih ke air terjun pulak. sebab air terjun dalam hutan. matahari berselindung di balik celahan pokok. ok done. selamat kulit ku.

Sejak dok KL nie, Dah ceruk mana tah cik jalan jalan carik waterfall. ada tu sampai ke Gunung Ledang carik port baek. yang lain2 area KL ni Ulu Yam, Sungai Congkak, Sungai Rambai, Kanching kat Rawang, Sungai Gabai, banyak lagi kot. lupa dah..Rupa rupanya dekat ngan Ulu klang je pun ada. Kira belakang rumah je kot.

Kat belakang zoo negara ada satu hutan simpan. Dalam hutan simpan tu segala benda tersimpan. Nama dia Kemensah. Pernah 2 tahun lepas cik lepak kat kem Isi Rimba. Maen paint ball kat sini memang heaven babe. Takyah maen dalam padang dia pun takpe. Maen dalam hutan. Shit, serius adventure. pastu tido dalam kemah atap rumbia. bersedia bagi nyamuk hutan gigit. Jangan maen2 ngan hutan. Lalat dia pun kaler hijau. pastu pikir apakah itu lalat atau langau. serius konsiuf binatang dalam hutan tau.

Awal bulan lepas cik melepaskan tensi kat Teratak angah. Sebelum pergi imagine la air terjun 4 tingkat kot. sesampai je airnya macam lubuk je. macam kolam pool kat kondo kondo tu je. tak jumpa langsung air turun turun. dalam pala siap imagine nak wat massage bersama air. Haha, dah sampai kann, maka mandi aje la.. walau hati kuciwa


fesyen sebelum berendam
baju yg sama tiap kali acara rendam

Kami pi ramai, dok kat teratak tak berbumbung ni management Teratak Angah cas RM40 tak silap. ok la takpe, tempat dia agak bersih. kami pun ramai. untuk keselesaan jugak.


Acara berenang
Rugi, ada sape2 sini pandai berenang? meh ajar cik pasai cik reti terapung je. dari dulu sampai ke kertu gini. balik2 terapung sajork. bila mau berenang tah


Lokasi renang


Ada jalan2 refleksologi, ada pondok


ada tempat gayut2, ada pangkin tepi air
kat pondok kecik nun jauh tu ada karoke


tempat penyimpanan makanan
Lepas mandi makan, pastu mandi lagi, pastu naik makan lagi
ada macma2, special dish makaroni cheese
memang penternak lemak berjaya hari tu


bersama geng. sume sempoi. tengah tu tukang bawak keta
love u bro


kawan cik ni harus lah ada kannn
(sedang mengunyah. haha kantoi!)


Team ngeng. Ada lagi yg tak masuk nie.
Hepp, saje la tu takmau glamer

Kalau korang dok area hulu klang, pi la have fun kat Kemensah. Asyik indoor je boring kann. Kite berOutdoor pulak lar. Dekat je pun, keta senang parking. banyak kemudahan kat sini. tak risau kalau bawak anak anak. Bawak pakwe lagi tak risau. hehehe