Thursday, October 7, 2010

Cik Sukee Penampilan Sekarang.. Skrg Pueh Hati Den

Nak tgk sangat rambut makcik aka rambut Rosmah Mansor macam Kura Kura cakap. Walaupun pahit cik terima kritikan kutukan membina dari kalian. Cik pasrah...

dah supe Juon dari tepi. Macam Mak Lampir pun iyea

serius cik akui memang macam orang tua okk. malu nak kuar rumah. Tekanan perasaan! Ini tidak boleh jadi. harus buat sesuatu. Maka, semalam pi oter. tapi bukan saloon Michael Leng cibai tu. Buat keje tak semunggah. Fobia okk. tak tido malam cik.

Mula mula cik pi Rinser Saloon kat Taman Sri Gombak yg disuggest oleh Mimy. sanggup ni naik cab pi sana. tapi nasib tak menyebelahi cik. Rinser Saloon tak bukak lagi lor. dia bukak malam je. menurut kata owner kedai sebelah. Oh, damn. serius banyak dugaan pasal rambut ni. ok takpe, cik balik rumah carik salun kat belakang rumah jerk.

Cik menggadaikan kepala kat salun tak bertauliah. Serius kecut time ni. takut dia buat cibai jugak mcm si Joshua tuh. Cik tanya dari A sampai Z memikirkan tukang gunting dia budak muda belia dan cinonet. Betul ke budak ni boleh gunting rambut aku kann..
tapi takpe, keadaan terdesak. Cik rela.... Potong lah rambut ku..


Bersama Hair stylist kedai tak glamer, Sha.. Comel si Sha ni. Nak buat kawan lah lepas ni.

Hasil dia not bad. Cik sukee wokehh. kalau ada tak puas hati hasil guntingan boleh cakap time time tu jugak. Then Sha oter.

Moral of the story, jangan pandang rendah salun gabak kat belakang umah korang tu. walau salun tak fames dan terkenal dan orang takut nak masuk. Memang dia ni takde certificate gunting rambut macam salun Michael Leng tu tapi dia ada skill. Dan ini adalah salun melayu ok. Michael Leng tu siap tampal certificate Sasson From UK kat dinding. Tapi serve macam hampeh. Buat cincai habis. Duit berhabis result hancur.
Ini moral yang cik dapat sepanjang 3 hari menanggung derita pasal rambut.

Lepas seronok berambut baru ada hati lagi pi shopping. tadaa, baju ni cik beli. sukeeee

end

5 comments:

Ain Nak Kurus said...

chantekss.. weeweeet..

KuraKuraDiBawahCawanKaca said...

santik dah! nanti ko sedut2 pipi mesti lagi cantik.. nope serious! cantik!

NoVemBerLaDy said...

beb.. comel rambut mcm tuh..
tp rambut je la hahaha..
jgn marah lak..

weiii tp siyes la aku suke tgk gaya ko.. penuh keyakinan..!

Mimy Hamid said...

ini baru cik xxxx..i likeee..bravo beb...aku sokaaaaaaaaaaaa

Anonymous said...

cantik kew? hahahaha kl takat rambut je cantik x usah nak berangan hokeyh... ahak!