Thursday, September 16, 2010

Gol Seterusnya Perlu DiLaksanakan

Siapa raya tahun ni dia tak raya sangat sebab tahan nafsu makan dan kononnya jaga diet. Angkat tangan! Maka rugi lah korang. Raya setahun sekali. Kalau tak makan rendang time raya rugi la, makan rendang hari biasa takkan sama. Nak nak lagi rendang itik. korang pernah makan? sedap woo.. cik jumpa itik setahun sekali. tu pun kat Melaka. Dari arwah nenek ada sampai sekarang, itik akan jadi rendang tiap tahun raya. korang cuba ar makan.

Cik off diet sampai 2 hari raya. Raya ketiga dah balik KL. Selamat perut. Tapi still makan nasi. Bahaya woo sebab kuantiti tak jaga. Okk, tau cik ni hangat hangat tahi ayam jugak dalam diet. sebab tak tahan godaan. Ahhh, semua ni alasan. Otak tak set betul betul la nih.

Kembali setting diet semula. Start 20hb, nak ganti puasa pastu direct buat puasa 6. Yang pasti kalau puasa badan cik akan lemah gemalai. Jadi workout ringan ringan je. Jogging no no. kang pengsan sape lak nak angkat.

Habis puasa, start back to natural food. Tinggalkan Atkins. Cik tengah study beberapa diet untuk dijadikan bahan ujikaji. Sebab Atkins dah tak membantu cik dalam penurunan berat badan. Dah plateu. Jadi kena ubah cara diet lain pulak.

Nak tambah workout lain. Workout Jill, Jog, Tangga still On. Tengah cari exercise tuk perut, belakang badan dan bahu. Cik kan atas terlebar. Aduyai.

Gol seterusnya, turun lagi 10 kg. Harap yang ini menjadi lah. Gol puasa tak masuk gawang. Bola separuh jalan dan tak membanggakan. Tapi kali ni kaw kaw nak buat. Target hujung tahun kena dapat berat 70kg. Hehe

Tinggi : 163cm
Berat : 80Kg
Macam raksasa woo, terpandang kat tingkap lrt boleh pengsan tengok badan sendiri. Bukan tak bersyukur.. Alhamdulillah! tapi taknak badan gini. Nak lagi kecik. Hoho

Tengok lah badan terkini cik.. gemuk kann gemuk kann?

huwaaaa,









2 comments:

ShaEyna Shah My said...

gambo kocikla cik.. besolah sikit..boleh dapat tu cik, usaha lagi k... good luck..

cik xxx said...

shaeyna,
gambar kecik ek. memang saja je letak kecik. tak bagi org tatap lama lama. kang terpikat. hoho