Thursday, August 26, 2010

REPO MEN Hebat!

Asal malam rabu je cik tengok wayang. masuk ni 3 minggu turut turut tengok wayang. Aihh..! Dengan partner yang sama tapi kali ni kembali ke GSC Times Square. GSC sini paling tiptop dalam banyak2 GSC cik pi.

Tengok cite ni,

Jude Law oh My,

Tak pandai cerita, korang baca la sipnosis yang dah di copy nie,

In the future humans have extended and improved our lives through highly sophisticated and expensive mechanical organs created by a company called "The Union". The dark side of these medical breakthroughs is that if you don't pay your bill, "The Union" sends its highly skilled repo men to take back its property... with no concern for your comfort or survival. Former soldier Remy is one of the best organ repo men in the business. But when he suffers a cardiac failure on the job, he awakens to find himself fitted with the company's top-of-the-line heart-replacement... as well as a hefty debt. But a side effect of the procedure is that his heart's no longer in the job. When he can't make the payments, The Union sends its toughest enforcer, Remy's former partner Jake, to track him down.

Kalau korang jenis geli geli tengok organ atau darah. Tak yah le tengok cite ni. Kalau korang thriller extreme macam cik, Yang jenis habis cite habis imaginasi. Yang malam dah tak ingat pape dah. Ha pi le tengok cite ni. Cik bagi 5/5 bintang walau aksi lawan macam game. Poyo.. tapi part belah badan orang memang maveles.

Kononnya ni cerita tahun 2025, masa tu organ palsu merata dalam badan dan boleh di censor. Tak mampu boleh buat installment. Tapi kalau tak bayar, comp tu carik ko balik. kerat tubuh amek balik organ palsu ko. Macam ko tak bayar keta, bank amek keta ko balik.

Tak mustahil akan datang organ palsu ni diguna pakai. Bukan jantung, hati, buah pinggang saja. Boleh buat mata (dah takyah tukar lense kaler, boleh tukar on the spot), telinga (mana yang pekak pasal dengar mp3 kuat kuat), anak tekak (boleh nyanyi lagi sedap dari siti), kepala lutut, Otak pun boleh. Asal ko ada duit boleh buat semua ni. Takde duit ko buat ansuran.

Dari sisi cik, semakin canggih teknologi dibuat semakin malas manusia menjaga kesihatan. Muda muda lagi dah banyak penyakit. Organ rosak apa ada hal ko boleh ganti. Seperti jangka hayat hidup kita sendiri tentukan.

Ko nak? cik tak nak. Jaga lah kesihatan.

1 comment:

aYuJeLiTa said...

best eh? okla nnti nk pi layan..hehe