Wednesday, August 11, 2010

Berita Buruk KeDua Di Ofis

Cis! buat sekelian kalinya. Dapat memo terbaru pasal cuti raya.

FYI,
9 Sept - paid leave


10 & 11 Sept - Hari Raya


13, 14 & 15 Sept - who want to take leave, then need to apply annual leave


16 Sept - Malaysia Day


17 Sept - paid leave
 
Ofis buat hal lagi di hari yang mulia ini. Tadi pasal mozilla, ni pasal cuti pulak. Hari tu kata cuti ofis 13,14,dan 15hb is a paid leave. 17hb is compulsary leave, maknanya tolak cuti tahun. Ok done, dah plan cuti siap siap. Macam seronok kononnya raya seminggu seperti tahun lepas jugak. wehuuuu, Dah beli tiket bas, Dah plan nak wat ape cuti raya lama lama. Tup tup, pedajal kami yang nak beraya sakan nih.
 
Boleh pulak senang senang tukar cite macam ni.
~30hb/8 is a paid leave. cuti apa tu cuti apa tu. Weh, aku nak keje lah..Apesal ofis nak tutup pulak. Sambut merdeka 31hb lah...
~16 Sept is paid leave. Ni apehal, raya ke8 baru nak kasi cuti. orang dah tutup balang kuih lah..
 
Kang cakap racist ada yang marah. Mr Bean pun satu. Takde sensitiviti kaum langsung. Apekehal raya ke4 masuk keje. raya ke7 suh balik kampung semula. Atte, raya cina boleh pulak ko kasi direct seminggu. Raya Melayu? ko perkotak katikkan. Tahu la bos KL cina tapi jangan la buat kami macam ni. Tahun lepas ko kasi tahun ni ko tak kasi...Arghhhh!!!!
 
Setelah bertegang urat ngan bos. Siap menggunakan cerita tiket flight ofismate sabah sarawak dah beli. Dengan persetujuan semua, cuti itu tidak ditarik balik. TIDAK AKAN DIUBAH. grrr!!!
 
Maka, seluruh orang melayu di ofis kelihatan sugul sahaja mukanya. sila lah beli tiket balik KL awal. Jangan bermimpi ko beraya lama di kampung. Tak guna amek annual leave kalau cuti ko tinggal sekangkang kera.
 
* Otak ligat memikirkan solution. Adakah perlu mengambil MC? :-)
 

2 comments:

cienaishah ismail said...

hehheheheee...ala tiannyer......nak wat camner...nasib la KC cuti lame..hehehheee...

azy said...

huhu...mmg sgt unfair and unsquare kan...ape bleh buat...

xsaba nk...~cuti2 malaysia~..hehe