Thursday, July 29, 2010

Adegan Yang Tak Sanggup Kita Lihat

" Nak tanya awak sikit boleh?" - Ana

" Apa dia.." - Ali

" Apa hubungan kita.. Hampir 6 bulan kita kenal. Apa status kita sebenarnya " - Ana

Sunyi

"Awak..." - Ana

" Apa " - Ali

sunyi lagi

" Mungkin kita ditakdirkan sebagai kawan. Awak tau kan saya tak suka komitment. Biarkan ia berakhir sebagai kawan. Mungkin suatu hari awak akan jumpa orang lebih baik dari saya" - Ali

Ana Tersentap..

~ Jangan berharap lebih dalam suatu hubungan walau si dia melayan kita lebih dari seorang kawan.

* Bukan Situasi Sebenar

18 comments:

Anonymous said...

baru saja mengalami situasi ini.....

cik xxx said...

siapa cik/encik anonymous?
ingin ku tahu namamu

baincardin said...

Berdoalah kepadaNya utk yg terbaik, insyaallah...:)


*Jom rileks jap layan HDR! Yay! ^_^

eiyja said...

saya eiyja...yg berstatus anonymous tadi..:))..hai cik...selamat berkenalan...

cik xxx said...

hi Eiyja,
salam berkenalan juga.
mana blog, cik usya blog awak takde pun

eiyja said...

saya mana ade blog...suka n follow blog orang je untuk motivasikan diri ....xtau la nak wat blog...xde idea ak menulis..seronok baca blog yg kdg2 cerita nya sama ngan kejadian yg berlaku pd diri sendiri...:)

cik xxx said...

eiyja,
owh yeke.. takpe akan dtg mesti awk nak wat bolg jugak. cik pun macam tu jugak dulu.

cik macam kenal la awk nie. tapi dimana ye

miszTERRA_SF_ said...

emm..pnah alaminya sbb 2 skang ssh nk time guy as bf

eiyja said...

memang saya dah daftarkan untuk blogging tapi tak start2...kdg2 je cam membuak2 untuk menulis ...tapi tak tulis2..hehehe..xpelah, baca cite cik lg best..keadaan kita ni lebey kurang sama je..bila baca tu mcm baca kisah diri sendiri plak...

macam kenal eh??..hehehe..kalu betul kenal lagi bagus kan...:)

cik xxx said...

eiyja,
takpe, plahan2..sok2 terstart juga berbelog..

ala, cite cik bese2 je. takde yg best pun life cik. tapi terima kasih sudi baca.

tu la, macam kenal la. ntah2 tersempak dlm lrt ke?

eiyja said...

mungkin kot...hehehe..saya memang regular customer lrt n komuter pon...xpelah kalau bukan pon, kita kawan2 kat sini pon ok gak..

Nisa~ said...

x paham kan nape laki nak lyn kita more than friend if sebenarnye die xnak lebih dari tu...

cik xxx said...

miszTERRA_SF_,

awk pernah alami lagi teruk ke?

tersentap kan kalau dia nak tak lebih dari kawan tapi dok bawak kulu kilir mcm gf dia. Layan pun terlebih sudeh...

sabor je lah

cik xxx said...

Nisa~,

Tak paham jugak jika laki nak lebih2 tapi nak wat kita kawan je. sangat pentingkan diri sendiri. nak seronokkan hati dia je. hati pmpuan?

ShaEyna Shah My said...

sebab dia rasa dia bagus... Dia nak tunjuk yang kita memang mengharap pada dia... Annoying.. tak suka.. tak suka...

Mimy Hamid said...

huwaaa laki ni mcm laki yg pernah aku kenal dulu kala dan rasa dah gone kot...opppsss

cik xxx said...

shaeyna,
sama sama.
Tak suka tak suka..

cik xxx said...

Mimy,
yeke mimy?... sedih lah