Monday, May 31, 2010

Update Berat Bulan Mei

Mr Bam merajuk taknak wat KDMB (Kelab Diet Mr Bam) lagi dah. Dihentikan sementara waktu katanya. Cik sedih..huhu...Tapi takpe, perjuangan harus diteruskan walaupun semangat berdiet agak kurang bulan ni.

Nak cerita berita BURUK dulu. Kenapa lah hai ko Cik. Banyak makan benda yang tak sepatutnya. Banyak outing then makan tak hengat, banyak miss workout, banyak miss tangga lebih sayangkan lift dan sebagainya. Yea, itu sepatutnya bukan alasan. Diet jangan banyak alasan. huhu, simpati diri sekarang!!

Bulan ni penurunan merosot sangat drastik. mungkin bulan lepas dah turun sangat banyak kan. Berat terkini 82kg turun hanya 2 kilo. Hwuaaaaa.. Eh eh, jangan menyesal. Still turunkan?

Nak cerita berita GEMBIRA pulak. Badan Cik makin firm. Yeyeh!! walaupun berat tak turun sangat tapi kulit yg menggelembir semakin menegang. Terima Kasih Jillian. I love u lah!!.

Perkembangan yg positif ni cik dapat sebab:
1- Cik balik kg, kakak ipar yg 3 bulan tak jumpa kata cik dah ada pinggang. hahaha
2- Baju cap scarletplus saiz 20@18 dah bertukar ke 14.
3- Dah boleh pakai shirt saiz L@XL@free size. klu dulu XXXL pun sendat.
4- Boleh pakai Belt kat luar. Suke sukee.
5- Sudah Berani pakai baju kaler putih.
6- Saiz pinggang terkini 32. dulu 38@36
7- No hal Pakai heel@wedges 3inci. Dulu nak tercabut kepala lutut.
8- Baju kurung LadyFirst,dulu saiz XXXL sekarang XL. pi test je tak pernah beli.

Banyak lagi sebenarnye. Tapi taknak mempoyokan diri. hahaha..

 Cik bersama baju ala2 kot labuh dan belt, jeans saiz 32 dan wedges 3inci.
 Apesal ko posing gini Cik, Motip?

12 comments:

Ida chubby said...

cantek..cantek..hehhe..Ooo KDMB tu stop dulu ke patut la Mr.Bam x update2..tp akak pon x join da utk next month hehehe..cik nampak kurus sangat..tahniah :)

harun said...

wah berat kita turun hampir sama. haha anyway syabbas! nak tingok pic lama sila buka fb saya okek

cik xxx said...

ida chubby,
Mr Bam bagitau kat FB dia. Nampak merajuk je.
Jangan tertipu ngan gambar. Camera Trick.huhu

Harun,
okek

Amy said...

Tahniah cik,
usaha yg sgt gigih..Jom kite teruskan erh..Amy lak skrg diet tunggang langgang. Ahyoo ni nak kene start dr awal blk la ni..

pearls.. said...

cik.. memang ko kurus giler la.. kalau akak dapat bodi camtu.. tentu laki akak tak senang duduk.. hehehe...

memang lawa la ko dik nun..

cik xxx said...

kak pearls,
laki akak tak senang duduk tgk cik ke tgk akak? haha
Tq tq

Amy,
Jom start esok. 1hb, dah ngam ar tu. cik start disiplinkan diri nih

myoliza said...

cik,..taniah,..cun melecun dah tuu,..sikit lagi,,kalah jun aziz tuu ;D
chaiyok! chaiyok!

akak balik kg, semua ckp akak dh kurus,..hik hik ;D

cik xxx said...

myoliza,
jun aziz? bile jue jadi bulan jun..

wal lah.. dah kurus,akak hebat! satgi tarmimi saregar kejar akak. baguuss!

ShaEyna Shah My said...

Tahniah cik.. nnti bukan setakat jue, jun, july, august pun bleh.... hehehe... sikit lagi tue pasti meletuppp...hahaha

Home Sweet Home said...

salam





wah meletop2...pas ni kalah la artis mlaysia kalau orng cam kita kurus.hahahaha..tahniah cik...

pasni ikin kena la kuat semangt cam cik..

kok oda said...

wah cik!
makin jeles nih. takpe2. jadi pembakar lemak. eh, pembakar semangat ;D

real of nur adiba said...

huhu.. bru nk join... Mr Bam tu mmg dh takde yer..huu nk kurus gk.. bg tips leh???
cik dh cantik sekarang...